47 συνολικά αυτοκίνητα κατέβηκαν από την ράμπα του Cyprus Rally στο πλαίσιο της τη εορταστικής εκκίνησης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων στη Λάρνακα. Το ενδιαφέρον όσον αφορά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι είναι στο απόγειό του, αφού το Cyprus Rally είναι ο τέταρτος γύρος του πρωταθλήματος και η υπόθεση τίτλος είναι ορθάνοικτη. Η μάχη μεταξύ του πρωτοπόρου του ERC Alexey Lukyanuc και του δεύτερου στη βαθμολογία Bruno Magalhaes προμηνύεται συναρπαστική, ενώ σταθερή αξία όσον αφορά την πρωτιά είναι ο Καταρινός Nasser Al Attiyah που ήδη μετρά πέντε νίκες στον «εθνικό μας αγώνα».

 

Μετά την πανηγυρική εκκίνηση, τα πληρώματα μπήκαν πίσω στο παρκ φερμέ για τη διανυκτέρευση με την αγωνιστική δράση να ξεκινά αύριο Σάββατο 15 Ιουλίου. Η μέρα περιλαμβάνει έξι ειδικές διαδρομές (τρεις επαναλαμβανόμενες) μήκους 91,12 χιλιομέτρων. Η πρώτη ειδική διαδρομή, η μεγαλύτερη της ημέρας με μήκος 19,87 χλμ θα διεξαχθεί στα Κελιά, ενώ θα ακολουθήσει δεύτερη ειδική, μήκους 14,41 χλμ στον Αναλυόντα.

 

 Η τρίτη ειδική μήκους 11,28 χλμ θα πραγματοποιηθεί στο Σταυροβούνι. Ακολούθως τα αυτοκίνητα θα πορευθούν για το σέρβις και μετά την ανασυγκρότηση τα πληρώματα θα προχωρήσουν στο δεύτερο πέρασμα των ίδιων διαδρομών. Η πέμπτη ειδική διαδρομή (Αναλυόντας 2) πήρε την ονομασία «Γιώργος Κυπριανού» εις μνήμη του νεαρού θιασώτη των αγώνων ράλι Γιώργου Κυπριανού, γιού του γνωστού πρωταθλητή και νικητή του Ράλι Κύπρος, Κύπρου Κυπριανού.

 

Διαδρομή

Σάββατο 16 Ιουνίου

SS1 Κελλιά 1                                                              19.87   09:08

SS2 Αναλυόντας 1                                                      14.41   10:16

SSCYTA Σταυροβούνι 1                                         11.28   11:04

Ανασυγκρότηση / Λάρνακα                                                    11:54

SS4 Κελλιά 2                                                              19.87   13:12

SS5 «Γιώργος Κυπριανού» Αναλυόντας 2                14.41   14:20

SSCYTA Σταυροβούνι 2                                         11.28   15:08

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.