Ράλι Κύπρος:

Chris Ingram43 συνολικά αυτοκίνητα κατέβηκαν από την ράμπα του Cyprus Rally στο πλαίσιο της τη εορταστικής εκκίνησης που πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων στη Λάρνακα. Με αυτό τον τρόπο δόθηκε και επίσημα η εκκίνηση του Ράλι Κύπρος 2019, ενός αγώνα που διεξάγεται για 47η φορά στον τόπο μας.

Alexey LukyanukΜε το ενδιαφέρον του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος να βρίσκεται στο ζενίθ, τα φώτα κλέβουν σίγουρα οι πρώτες τρεις συμμετοχές στη βαθμολογία του ERC, Chris Ingram, Alexey Lukyanuk και ο Lukasz Habaj, που θα παλέψουν σώμα με σώμα για το φετινό τίτλο, με τους πρώτους δυο μάλιστα να χωρίζονται από μόλις ένα βαθμό!  Μαζί τους, φυσικά, κατέβηκε από τη ράμπα και ο πολυνίκης του Ράλι Κύπρος Nasser Al Attiyah που διεκδικεί βαθμούς και στο Πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής όπως και ο Mikko Hirvonen, πρώην εργοστασιακός οδηγός της Subaru και Ford στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

Μετά την εκκίνηση τα πληρώματα επέστρεψαν πίσω στη Λευκωσία και συγκεκριμένα στο Service Park με την αγωνιστική δράση να ξεκινά αύριο Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου. Όπως είναι ήδη γνωστό, το Ράλι Κύπρος 2019 είναι ο έβδομος γύρος του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ο τέταρτος γύρος για το πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής και ο πέμπτος γύρος για το Παγκύπριο πρωτάθλημα.

Chris IngramΟι συμμετέχοντες θα έχουν να καλύψουν έξι ειδικές διαδρομές (δύο επαναλαμβανόμενες) μήκους 94,45 χιλιομέτρων. Η πρώτη διαδρομή, μήκους 14.60 χιλιομέτρων θα διεξαχθεί παρά το χωριό Πολιτικό ενώ θα ακολουθήσει η ειδική των Λευκάρων μήκους 23,23 χιλιομέτρων που θα είναι και η μεγαλύτερη του αγώνα. Στη συνέχεια τα πληρώματα θα έχουν να καλύψουν την ειδική διαδρομή στον Αναλυόντα μήκους 14.41 χιλιομέτρων για να επιστρέψουν στη Λευκωσία για το σέρβις. Οι δύο πρώτες ειδικές διαδρομές θα επαναληφθούν το απόγευμα ενώ η τελευταία ειδική δεν θα είναι άλλη από τη Υπερειδική διαδρομή στη Λευκωσία . Πιο συγκεκριμένα, στις 17:07 το απόγευμα θα γίνει η εκκίνηση  από τη λεωφόρο Ομήρου ενώ ο τερματισμός της έξω από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας αφού πρώτα διέλθουν μέσω της λεγόμενης Νεκρής Ζώνης στο βόρειο τμήμα της Λευκωσίας.  Οδηγοί από Ευρώπη και Μέση Ανατολή θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία να αναμετρηθούν μέσα στη Λευκωσία για χρόνο στην έκτη ειδική διαδρομή του αγώνα. Η διαδρομή θα διαμορφωθεί κατάλληλα τις ημέρες του αγώνα και θα φθάνει τα 3,52 χιλιόμετρα. Η οργάνωση του Ράλι Κύπρος έχει φροντίσει ούτως ώστε οι θεατές να απολαύσουν τα αυτοκίνητα με ασφάλεια. Κατά μήκος της διαδρομής θα διαμορφωθούν ειδικοί ελεγχόμενοι χώροι σε συγκεκριμένα σημεία που προσφέρουν θέαμα, πάντα με γνώμονα την ασφάλεια των θεατών. Μετά το τέλος της διαδρομής τα πληρώματα θα επιστρέψουν στο χώρο του σέρβις για να προετοιμαστούν για τη δεύτερη μέρα του αγώνα.

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου:

SS1 Πολιτικό 1                                     14.60   09:38

SS2 Λεύκαρα 1                                     23.23   10:36

SS3 Αναλυόντας 1                                14.96   11:34

Ανασυγκρότηση / Λευκωσία                              12:01

SS4 Πολιτικό 2                                     14.60   13:37

SS5 Λεύκαρα 2                                     23.23   14:35

SS6 Super Special Stage                       03.52   17:08

 

 

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.