Βάθρο και κορυφή για τον Τζιωρτζή

Την πρωτοπορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος NASCAR στην κατηγορία EURO NASCAR 2 διατήρησε ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής, μετά τον τρίτο γύρο της σεζόν που έγινε στη Ρώμη. Την Κυριακή (09/7) ήταν τρίτος και ανέβηκε για πέμπτη φορά φέτος στο βάθρο, επί συνόλου έξι αγώνων. Τρίτος ήταν και το Σάββατο (08/7) αλλά το προσπέρασμα που τον ανέβασε στο βάθρο θεωρήθηκε αντικανονικό με αποτέλεσμα να καταταγεί τέταρτος.

VLADIMIROS TZIORTZIS NASCAR WHELEN EUROSERIES«Θεωρώ άδικη την ποινή διότι ο Linster έχασε την αγωνιστική γραμμή και με έκλεισε. Πάτησα τα φρένα και μοιραία τον ακούμπησα. Του έδωσα χρόνο και χώρο να επανέλθει και τον προσπέρασα μετά. Έκανα έφεση αλλά απορρίφθηκε. Όπως και να ‘χει , δεν είναι ο ένας περισσότερος βαθμός που θα έπαιρνα αν ήμουν στο βάθρο» εξηγεί ο Τζιωρτζής που ήτα καταφανώς ταχύτερος του οδηγού από το Λουξεμβούργο.

EURO NASCAR 2 – Βαθμολογία (Σε 3 Αγώνες)
1. Τζωρτζής – Κύπρος – 227
2. 
Naska – Ιταλία – 214
3. 
Jouffreau – Γαλλία – 210
4. 
Linster- Λουξεμβούργο – 198

Πέρα από τη EURO NASCAR 2 ο Κύπριος οδηγός οδήγησε και στην EURO NASCAR PRO όπου ήταν τέταρτος την Κυριακή (09/7) μετά από εξαιρετικό αγώνα, έχοντας εκκινήσει από την 7η θέση. Παράλληλα ήταν και πρώτος ανάμεσα τους Junior (πρωτοεμφανιζόμενους). Το Σάββατο (08/7) ήταν έβδομος στην PRO και βρίσκεται στην 7η θέση της κατάταξης μπροστά από τους δύο τελευταίους πρωταθλητές της EURO NASCAR 2 Doubek και Hezemans. Είναι δεύτερος στο Junior Trophy, μόλις δύο πόντους πίσω από το Γάλλο Delsaux.

Με τρία πλασαρίσματα στην 4αδα, μια 7η θέση και πολλά προσπεράσματα για έναν ακόμα αγώνα, παρά τα προβλήματα που υπήρξαν, ο Τζιωρτζής πρόσθεσε άλλο ένα εξαιρετικό Σαββατοκύριακο στην εντυπωσιακή σεζόν που διανύει η οποία έφτασε πλέον στο μέσο της.

VLADIMIROS TZIORTZIS NASCAR WHELEN EUROSERIESΠροβλήματα λόγω ζέστης: «Ήταν ένας δύσκολο τριήμερο καθώς η ζέστη που επικρατούσε μας δημιούργησε πολλά προβλήματα με τη θερμοκρασία τόσο στα φρένα όσο και στο νερό και στο λάδι με συνέπεια να μην μπορώ να πιέσω όσο ήθελα φοβούμενος και επανάληψη του περσινού σκηνικού όπου είχαμε έκρηξη κινητήρα. Ακόμα και η onboard κάμερα σταμάτησε να δουλεύει από τη ζέστη!» δηλώνει ο Βλαδίμηρος καθώς η θερμοκρασία αέρα ξεπερνούσε τους 36 βαθμούς και ασφάλτου τους 62. «Πέρα της ζέστης δεν καταφέραμε να βρούμε το set-up που θέλαμε για το αυτοκίνητο γι’ αυτό και χάναμε χρόνο στις τρεις τελευταίες στροφές με αποτέλεσμα να μην έχουμε pole positions όπως στους δύο προηγούμενους γύρους» εξηγεί ο Τζιωρτζής.

Ακολουθούν οι αγώνες στη Τσεχία (26-27/8), Γερμανία (23-24/9) και ο τελικός στον Βέλγιο (14-15/10).

Ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής αγωνίζεται με την στήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και του Υφυπουργείου Τουρισμού, τον χορηγούν η ALCO Filters, η ENEOS Motor Oil και η Psaltis Auto Parts και τον υποστηρίζουν η Televantos Used Trucks, το Sana Hiltonia και η πίστα Daytona.

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK