Τζιωρτζής και ALCO Filters μαζί στο Daytona 500!

Η Κυπριακή εταιρεία ALCO Filters, που ανανέωσε πρόσφατα τη χορηγική της συνεργασία με τον Βλαδίμηρο Τζιωρτζή, τον Κύπριο οδηγό της ιταλικής Academy Motorsports, βρέθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο μαζί με τον Τζιωρτζή στο δημοφιλέστερο αγώνα του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στις ΗΠΑ, το DAYTONA 500.

Vladimiros Tziortzis - ALCO DAYTONA 500Ο Τζιωρτζής, που θα αγωνιστεί και το 2023 στο πρωτάθλημα NASCAR WHELEN EURO SERIES στην κατηγορία EURONASCAR PRO, το οποίο είναι πιστοποιημένο από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA), αποδέχθηκε την πρόσκληση του NASCAR και βρέθηκε στις ΗΠΑ ως VIP Guest στο DAYTONA 500. Εκεί έγιναν και κάποιες πρώτες επαφές ώστε ο Τζιωρτζής στο μέλλον να γίνει ο πρώτος Κύπριος οδηγός που θα αγωνίζεται στις θρυλικές πίστες του δεύτερου δημοφιλέστερου σπορ στις ΗΠΑ μετά το NBA και δεύτερου δημοφιλέστερου μηχανοκίνητου σπορ παγκοσμίως μετά την Formula 1.

Το DAYTONA 500 είναι ένας εμβληματικός αγώνα απόστασης 500 μιλίων που φιλοξενείται κάθε χρόνο στο Daytona International Speedway στην παραλία Daytona, στην Φλόριντα.Vladimiros Tziortzis - ALCO DAYTONA 500

Πρέπει να τονιστεί ότι από το 1995 έως το 2022 οι τηλεθεάσεις στις ΗΠΑ για το DAYTONA 500 ήταν οι υψηλότερες της χρονιάς από οποιονδήποτε άλλο αγώνα αυτοκινήτου, ξεπερνώντας ακόμα και τον παραδοσιακό ηγέτη, το Indianapolis 500.

Οι φετινές αγωνιστικές υποχρεώσεις στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα NASCAR ξεκινούν για τον Τζιωρτζή στις αρχές Μαΐου και από την πίστα Circuit Ricardo Tormo της Βαλένθια στην Ισπανία, όπου και με την επιστροφή του από τις ΗΠΑ θα ακολουθήσει μέχρι τότε ένα πρόγραμμα δοκιμών εξέλιξης. Οι επόμενοι φετινοί αγώνες θα διεξαχθούν σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Τσεχία, Γερμανία και Βέλγιο.

top 10 - Δείτε τα ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα στην Κύπρο… σήμερα!

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.