Το ράλι των θεών επιστρέφει. Rally Acropolis… is back! (VIDEO)

Η Ελλάδα επιστρέφει φέτος στο ημερολόγιο του WRC ύστερα από οκτώ χρόνια αποχής. Ο εμβληματικός αγώνας του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι θα είναι φέτος ο δέκατος γύρος της σεζόν και θα διεξαχθεί στις 9 – 12 Σεπτεμβρίου, αντικαθιστώντας το Copec Rally στη Χιλή, που ακυρώθηκε λόγω των περιορισμών στα ταξίδια από την πανδημία

Rally AcropolisΤο ράλι Ακρόπολις πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1951 και 38 φορές ήταν στο ημερολόγιο του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Ο Colin McRae είναι ο οδηγός με τις περισσότερες νίκες στον αγώνα. Συγκεκριμένα κέρδισε πέντε φορές ενώ από τρεις φορές κέρδισαν οι Sébastien Loeb, Walter Röhrl, Miki Biasion και Carlos Sainz. Από δύο νίκες έχουν οι Juha Kankkunen, Ari Vatanen, Marcus Gronholm και Bjorn Waldegaard.

Rally AcropolisΟ Πρόεδρος της FIA Jean Todt δήλωσε: «Είναι με ιδιαίτερη χαρά που βλέπει το ράλι Ακρόπολις να επιστρέφει, και αυτό χάρη στην υποστήριξη των ελληνικών αρχών, καθώς και την ισχυρή δέσμευση των διοργανωτών. Το Ράλι Ακρόπολις δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Πρόκειται για ένα θρυλικό αγώνα ο οποίος περιλαμβάνει μερικές από τις πιο δύσκολες ειδικές διαδρομές στον κόσμο. Έχω τόσες ιδιαίτερες αναμνήσεις από τον αγώνα αυτό! Έτρεξα σαν συνοδηγός πέντε φορές μεταξύ του 1970 και 1981 ενώ κέρδισα δύο φορές ως επικεφαλής της Peugeot το 1985 και το 1986.»

Rally AcropolisΤο ράλι έχει ένθερμη κυβερνητική υποστήριξη και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι η Ελλάδα ήταν περήφανη για την επιστροφή του στο ημερολόγιο του WRC.

Top 10: Τα 5 πιο περίεργα "extras" αυτοκινήτων που κυκλοφόρησαν ποτέ

«Πριν από εβδομήντα χρόνια το Ράλι Ακρόπολις έγινε γνωστό ως το Ράλι των Θεών αφού ήταν ένας αγώνας που δοκίμαζε τους οδηγούς και τα αυτοκίνητα όπως κανένας άλλος αγώνας στον κόσμο. Μετά από οκτώ χρόνια απουσίας επέστρεψε και μάλιστα σε μια εποχή αναζωογόνησης της χώρας μου.»

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.