Τεράστια ονόματα στη γιορτή των 40 χρόνων της Lancia 037

Κανείς δεν μπορούσε να  λείψει από τη γιορτή για τα σαραντάχρονα της Lancia 037 από το ντεμπούτο της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι. Στη γιορτή των 40 χρόνων  παρευρέθηκαν πολλοί πρωταθλητές σημαντικά ονόματα που θεσμού που βρέθηκαν πίσω από το τιμόνι του εμβληματικού Ιταλικού μοντέλου.

LANCIA 037 40TH ANNIVERSARY rally legend 2022Πάνω στην εξέδρα της Sparco ήταν ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Miki Biasion και και ο συνοδηγός του Walter Rohrl, Christian Geistdorfer. O τελευταίος αντιπροσώπευσε το Γερμανό παγκόσμιο πρωταθλητή αφού δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω προσωπικών προβλημάτων. Επίσης εκεί ήταν οι πολυαγαπημένοι Markku Alen και Ilkka Kivimaki, μεγάλοι πρωταγωνιστές στην κατάκτηση του πρωταθλήματος κατασκευαστών του 1983.LANCIA 037 40TH ANNIVERSARY rally legend 2022

Το τελευταίο αυτοκίνητο με κίνηση σε δυο τροχούς που σήκωσε το τρόπαιο του πρωταθλητή στους κατασκευαστές. Εκείνη τη χρονιά έτρεξαν, επίσης με 037 και οι Bettega- Perissinot και Vudafieri-Pirollo. Επίτιμος καλεσμένος του Rallylegend ήταν και ο Cesare Fiorio, ο Αγωνιστικός Διευθυντής της μεγάλης Lancia Martini Racing, ενώ στον ίδιο χώρο έδωσαν το παρών τους και οι Adartico Vudafieri, Andrea Zanussi, Tonino Tognana, Gigi Pirollo, και Andrea Aghini, που έτρεξαν όλοι με Lancia. Αρκετές εργοστασιακές Lancia 037 βρέθηκαν στο χώρο αλλά και στις ειδικές διαδρομές ενώ ξεχώρισε με την εμφάνιση της στη ράμπα και η μοναδική Kimera, ένα μοντέρνο έργο του Luca Betti.

top 10 - Δείτε τα ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα στην Κύπρο… σήμερα!

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK