Τέλος οι αγώνες για τον ατίθασο Corberi

Μετά που έκανε τους γύρους του κόσμου το βίντεο με τον Luca Corberi να ρίχνει τον προφυλακτήρα του καρτ του πάνω σε αντίπαλο την ώρα του αγώνα, μια καταιγίδα αντιδράσεων τον καταδίκασε, δίκαια, και δεν θα μπορούσε ο ίδιος παρά να προβεί σε δηλώσεις σχετικά με το μέλλον του στον χώρο. 

luca corberiΓια την ιστορία, την προηγούμενη Κυριακή, στο Lonato της Ιταλίας κατά την διάρκεια αγώνα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καρτ KZ, ο Luca Corberi εγκατέλειψε μετά από ατύχημα, και σε μια στιγμή θυμού άρπαξε τον προφυλακτήρα του καρτ του και τον έριξε στον αντίπαλο του, Paolo Ippolito, την ώρα που περνούσε λόγω του ότι τον θεωρούσε υπεύθυνο για την επαφή. Το επεισόδιο ωστόσο δεν σταμάτησε εκεί. Μετά το τέλος του αγώνα, στο parc ferme, όταν στάθμευσε ο Ippolito, τον χύμηξε ο Corberi και ξεκίνησε να τον χτυπάει ενώ θεώρησε σωστό να του επιτεθεί και ο πατέρας του Corberi, ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης της πίστας. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Corberi δεν διαγωνιζόταν καν για βαθμούς στον αγώνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Τα 10 ακριβότερα Supercars του σήμερα

Ο ίδιος ο Corberi, μετά που όλος ο κόσμος των αγώνων ταχύτητας καμάρωσε τις πράξεις του, δήλωσε άκρως μετανοημένος για τις πράξεις του και πως δεν πρόκειται να τρέξει ξανά σε άλλο αγώνα. Φυσικά η έρευνες δεν σταματάνε εκεί, γιατί όπως δήλωσε ο Πρόεδρος των πρωταθλημάτων καρτ της FIA, Felipe Massa, «η συμπεριφορά αυτή δεν ανήκει στο άθλημα μας και θα αντιμετωπίσουν και τα δυο πρόσωπα (πατέρας και γιός) τις συνέπειες».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μοναδικά sports cars που ξεχάστηκαν! Τα θυμάστε;

Με την σειρά του ο πρωταθλητής της F1 του 2009, Jenson Button, δήλωσε «Η συμπεριφορά τους ήταν τουλάχιστον αηδιαστική. Πρέπει να μην πατήσει κανένας από τους δυο τους σε πίστα ξανά».

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.