Τελικά με ποια ομάδα είναι η «maFIA» στη Formula 1;

Θα είμαι γρήγορος και «to the point» που λέμε. Ο Max Verstappen δικαίως κατέκτησε τον τίτλο του 2022. Ο ανταγωνισμός του ήταν (σε κάποιους αγώνες) το ανώτερο μονοθέσιο της Ferrari, ο εντυπωσιακός Charles Leclerc, η ανικανότητα της Scuderia, το hard το ελαστικό της Ferrari, και ο εαυτός του.

max verstappen mafia red bull formula 1Δώδεκα πρώτες θέσεις, (όπου σε αρκετές από αυτές δεν ξεκινούσε καν στη πρώτη θέση), 14 βάθρα, 66% ποσοστό νικών (που είναι το καλύτερο ποσοστό νικών που έχει δει το άθλημα μετά το 68,42% του Vettel το 2013) και αυτά όλα σε μόλις 18 αγώνες. Έχουμε ακόμη τέσσερις!

Όμως, δεν θα αναφερθώ, για τον καλύτερο οδηγό της χρονιάς και πλέον έναν από τους κορυφαίους όλων των εποχών, γιατί όσοι είναι φίλαθλοι και όχι οπαδοί του αθλήματος, ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει Max Verstappen.

Δυστυχώς για ακόμη μια φορά, τα άστοχα και οπαδικά σχόλια δεν έλειπαν από το inbox του autokinito.com.cy.

Σχόλια τύπου:

  • «δεν του αξίζει το πρωτάθλημα» (ΧΑΧΑ.)
  • Μαφία η FIA (χρειάζομαι θεμελιώδη στοιχεία και όχι τι νιώθεις)
  • «Μακάρι να του πάρουν το περσινό πρωτάθλημα (συμβουλή.. MOVE ON με τη ζωή σου)

Και ο λόγος για τα πιο πάνω σχόλια ήταν το περσινό φιάσκο στη βροχερή πίστα του Σπα σε συνδυασμό με τον χθεσινό αγώνα της Σουζούκα. Λοιπόν, έτσι πληροφοριακά, οι κανονισμοί άλλαξαν για να μην επαναληφθεί το Σπα του 2021. Πέρυσι, αν συμπληρώνονταν τουλάχιστον δυο γύροι και ΜΕΧΡΙ το 75% του αγώνα, τότε οι πρώτοι δέκα θα έπαιρναν μισούς βαθμούς. Φέτος, σύμφωνα με το άρθρο 6.5 των κανονισμών της FIA 2022, τα πράγματα αλλάζουν.

  • Αν κερδίσεις αγώνα που είχε συμπληρώσει δύο γύρους αλλά λιγότερο από το 25% της συνολικής απόστασης, τότε ο νικητής παίρνει έξι βαθμούς.
  • Για αγώνες που ξεπερνούν 25% αλλά όχι το 50%, ο νικητής παίρνει 13 βαθμούς και αγώνες που ξεπερνούν το 50% αλλά όχι το 75%, ο νικητής παίρνει 19 βαθμούς.
  • Οτιδήποτε περισσότερο από 75% οι οδηγοί παίρνουν  πλήρης βαθμούς.

Στο Ιαπωνικό GP, ολοκλήρωσαν 28 γύρους, δηλαδή λίγο περισσότερο από το 52% του συνολικού αγώνα. Πολλοί είχαν την εντύπωση ότι ο Verstappen θα έπαιρνε 19 βαθμούς για τη νίκη του, με τον Perez να παίρνει 14 και τον Leclerc 12. ΑΛΛΑ, ο συγκεκριμένος κανόνας ισχύει ΜΟΝΟ, εάν ο αγώνας συντομευτεί επειδή διακόπηκε! Με άλλα λόγια να ξεκινήσει ο αγώνας να διακοπεί και να μην μπορεί να συνεχιστεί… άρα, πλήρης πόντοι για τον Ολλανδό.  Και κάπως έτσι, ο Verstappen στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής από το Ιαπωνικό GP.

Άρα, τα πηγαδάκια με την «maFIA» είναι άστοχα. Δεν πήγαν κόντρα στους κανονισμούς για να δώσουν το πρωτάθλημα στον Ολλανδό. Θα ήθελα να ξέρω τελικά με ποια ομάδα συνεργάζεται η FIA. Τα τελευταία οκτώ χρόνια ακούμε «maFIA» υπέρ της Mercedes, μετά «maFIA» υπέρ της Ferrari, μετά «maFIA» πάλι υπέρ της Mercedes και τώρα «maFIA» υπέρ της Red Bull.

Τελικά ποιους υποστηρίζει η «mafia»;

Υ.Γ – Ο Μαξ τερμάτισε τον αγώνα 27 δευτερόλεπτα μπροστά από τον δεύτερο, σε μια βρεγμένη Σουζούκα σε μόλις 28 γύρους… όχι δεν του αξίζει το πρωτάθλημα (γελάνε και οι κότες).

Του Μίλτου Σουτζιή.

Top 10 - Τα αυτοκίνητα του Ayrton Senna 2

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.