Συνεργασία Formula 1 και Tottenham για… scouting!

Πάει καιρός από τότε που βλέπαμε την ασπίδα της Chelsea πάνω στη Sauber (το 2012), και πάει ακόμη περισσότερος καιρός από το αποτυχημένο πείραμα του Superleague Formula (ένα one-make πρωτάθλημα με τις ομάδες να ήταν ουσιαστικά ομάδες ποδοσφαίρου) που έτρεξε από το 2008 μέχρι το 2011.tottenham hotspur and F1

Με ανακοίνωση της σήμερα, ωστόσο, η  F1 παρουσίασε μια νέα στρατηγική συνεργασία του θεσμού με την Λονδρέζικη ομάδα της Premier League, Tottenham Hotspur, με σκοπό να αναπτυχθούν νέα ταλέντα στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και, ίσως, να βρεθούν τα μελλοντικά αστέρια της F1.

Η συνεργασία, που θα έχει συνολική διάρκεια 15 χρόνια, θα συμπεριλαμβάνει χρήση των τεχνολογικά άρτιων, κλειστών εγκαταστάσεων της Tottenham στο Λονδίνο για αγώνες ηλεκτρικών kart. Οι εγκαταστάσεις αυτές είναι μοναδικές στην Ευρώπη, και ανοίγουν φέτος έτσι ώστε να μπορούν να φιλοξενηθούν μικροί και μεγάλοι. Η κλειστή πίστα θα βρίσκεται κάτω από τη νότια εξέδρα του σταδίου του Λονδρέζικου συλλόγου και θα συμπεριλαμβάνει και άλλες υπηρεσίες, σχετικές με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

top 10 «Καταλάβει ο Ιάπωνας;» Οκτώ κορυφαίοι κινητήρες που έμειναν στην ιστορίαΣκοπός όλου αυτού του εγχειρήματος είναι να δοθούν ευκαιρίες σε μικρά παιδιά έτσι ώστε να υπάρχει σωστή υποδομή πάνω στην οποία να χτιστούν νέα ταλέντα για τις πίστες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των πιστών της F1. Η οργάνωση της Formula 1 θα ταξιδέψει σε σχολεία της χώρας για να παρουσιάσει τη νέα πρωτοβουλία της έτσι ώστε να δημιουργηθεί μεγάλο ενδιαφέρον νωρίς, ενώ οι δραστηριότητες θα αφορούν ακόμη και την μηχανολογική αλλά και ανάπτυξη software, και οι δυο πτυχές εξαιρετικά σημαντικές για το θεσμό.

Η κίνηση αυτή θα φέρει νεαρά παιδιά, από όλες τις χώρες, αγόρια και κορίτσια, πάνω στην ίδια πίστα και βάση για να γαλουχηθούν σωστά.
Ο Stefano Domenicali, Πρόεδρος και CEO της F1, δήλωσε: «Όπως συνεχίζουμε και αναπτυσσόμαστε εμείς σαν θεσμός, μέσω της συνεργασίας μας με μεγάλα brands, όπως η Tottenham Hotspur, θα μπορούμε να αναπτύξουμε και άλλες πτυχές της Formula 1. Η εμπειρία των karts είναι αναπόσπαστο κομμάτι του μηχανοκίνητου αθλητισμού, και εδώ θα μπορεί ολόκληρη οι οικογένεια να απολαύσει το karting ενώ ταυτόχρονα θα δίνονται ευκαιρίες σε μικρά παιδιά να έρθουν σε επαφή, ίσως με το άθλημα στο οποίο να θέλουν να αφοσιωθούν στο μέλλον.»

Ο Daniel Levy, Πρόεδρος της Tottenham, δήλωσε: «Από τότε που χτίσαμε το νέο στάδιο, ψάχναμε διάφορους τρόπου να σκεφτούμε «εκτός του κουτιού» για να προσφέρουμε νέες εμπειρίες. Έτσι, φέραμε εδώ στο σπίτι μας το μεγαλύτερο όνομα του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού, και μέσω μιας μακροπρόθεσμης συμφωνίας θα μπορούμε να φέρουμε όλη αυτή την δράση αλλά και εμπειρία στις κοινότητες μας».

Του Φρίξου Μασούρα

top 10: Δέκα SUV μέχρι 20,000 στην Κύπρο

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.