Στην Τσεχία για τον τέταρτο αγώνα της χρονιάς ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής

Στην Τσεχία όπου το Σαββατοκύριακο (26-27/08) θα διεξαχθεί ο τέταρτος γύρος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος NASCAR βρίσκεται ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής. Ο Κύπριος οδηγός της Academy Motorsport / Alex Caffi Motorsports επιδιώκει να δώσει συνέχεια στις εντυπωσιακές παρουσίες των προηγούμενων τριών αγώνων του πρωταθλήματος στη Autodrom Most, τόσο στην κατηγορία EURO NASCAR PRO, όσο και στη EURO NASCAR 2.

VLADIMIROS TZIORTZIS NASCAR WHELEN EUROSERIESΟ Βλαδίμηρος έχει τέσσερις νίκες και έξι παρουσίες στο τοπ-5 στις προηγούμενες έξι κούρσες της σεζόν και φιγουράρει στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης στη EURO NASCAR 2, έχοντας 227 βαθμούς. Τον ακολουθούν στη δεύτερη θέση ο Ιταλός Α. Naska (214β.) και στην τρίτη ο Γάλλος P. Jouffreau (210β.), οι οποίοι είχαν πάρει από μία νίκη στον προηγούμενο αγώνα στην πίστα Vallelunga της Ιταλίας.

Στη EURO NASCAR PRO, κατηγορία στην οποία ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής τρέχει για πρώτη φορά, είναι έβδομος με 165 βαθμούς, μετρώντας δύο τερματισμούς στην πρώτη πεντάδα και τέσσερις στους πρώτους δέκα. Στη βαθμολογία των «rookie» (πρωτοεμφανιζόμενος) είναι δεύτερος πίσω από τον Γάλλο U. Delsaux, από τον οποίο απέχει μόλις πέντε βαθμούς (170β.).

Η πίστα της Τσεχίας έχει το μεγαλύτερο μήκος από τις έξι που περιλαμβάνονται στο καλεντάρι. Ο κάθε γύρος είναι 4.212χλμ και οι οδηγοί θα δουν την καρό σημαία αφού κάνουν 17 γύρους (14 στη EURO NASCAR 2). Την Παρασκευή (25/08) θα γίνουν τα ελεύθερα δοκιμαστικά, ενώ το πρωί του Σαββάτου (26/08) θα λάβουν χώρα τα προκριματικά για τις θέσεις εκκίνησης στους απογευματινούς πρώτους αγώνες στις δύο κατηγορίες. Την Κυριακή (27/08) θα ακολουθήσουν οι δεύτεροι αγώνες, τόσο για την EURO NASCAR PRO, όσο και για τη EURO NASCAR 2.VLADIMIROS TZIORTZIS NASCAR WHELEN EUROSERIES

Ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής αγωνίζεται με την στήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και του Υφυπουργείου Τουρισμού, τον χορηγούν η ALCO Filters, η ENEOS Motor Oil και η Psaltis Auto Parts και τον υποστηρίζουν η Televantos Used Trucks, το Sana Hiltonia και η πίστα Daytona.

top 10 - Ψάχνεις καινούριο SUV; Δείτε τα 10 φθηνότερα της Κυπριακής αγοράς

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK