ΣΟΚ: Πρωταθλητές της Formula 1 είναι «παλιόπαιδα»!

Αντιλαμβάνομαι ότι οι επιλεκτικές ευαισθησίες και η «μνήμη χρυσόψαρο» είναι της μόδας τα τελευταία χρόνια, αλλά, κανένας μα κανένας πρωταθλητής (η μελλοντικός πρωταθλητής) της Formula 1 δεν πλένει τα χέρια του με αγίασμα πριν τον αγώνα. Και αν έτυχε να το έκανε κάποιος, με τα ίδια “αγιασμένα” χέρια πάτησε επί πτωμάτων για να πάρει ένα η περισσότερα πρωταθλήματα!

max verstappen sergio perezΑν δεν συμβαδίζει το mentality ενός πρωταθλητή της F1 με τις τις προσωπικές σας ιδεολογίες και επιλεκτικές ευαισθησίες, τότε η F1 δεν είναι για εσάς! Το «είναι παλιόπαιδο» ως απάντηση στο γιατί δεν έδωσε την θέση στον Perez… απλά δεν ταιριάζει!

Δεν επικροτώ αλλά ούτε κατακρίνω. Έτσι ήταν, έτσι είναι, και έτσι θα είναι. Με την ίδια λογική να αποκαλείς παλιόπαιδα και τους Senna, Schumacher, Vettel, Hamilton αλλά και τους υπόλοιπους GREATS του θεσμού. Όμως, οι Max, Senna και Schumacher έχουν κάτι κοινό εκτός από το ταλέντο. Ήταν πάντα ευθείς και δεν μάσησαν ποτέ τα λόγια τους. Δεν έχουν ηθικούς ενδοιασμούς και είναι αδίστακτοι, με προσωπικότητες που εννοείται πως διχάζουν!. Είτε τους μισείς είτε τους λατρεύεις.

Επίσης, δεν έχουμε ιδέα τι έχει προηγηθεί στο γκαράζ της Red Bull. Σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα ο Perez παραδέχτηκε ότι στο Μονακό 2022 επίτηδες σπίναρε στο Q3. Και ο Verstappen ποτέ δεν το ξέχασε αυτό!

Σωστό ή λάθος, κανείς δεν μπορεί να το κρίνει. Δεν ξέρουμε τι προηγήθηκε και ούτε θα μάθουμε. Έτσι λειτουργούν τα «παλιόπαιδα»… και μόνο «παλιόπαιδα» παίρνουν πρωταθλήματα.

Προκαλώ οποιονδήποτε να έρθει στην πίστα, ένα Σάββατο πρωί, να δει από κοντά τους Κύπριους αθλητές του karting. Να παρακολουθήσει το racing στην πιο αγνή του μορφή. Να παρακολουθήσει πως παλεύουν τα «παλιόπαιδα» για το πρωτάθλημα. Και όχι σε πίστα F1, αλλά στο… ΤΣΕΡΙ της Κύπρου! Αυτό που θα δείτε εκεί πρέπει να το πολλαπλασιάσετε  επί 1.000.000, για να αντιληφθείτε πως λειτουργούν τα «παλιόπαιδα» της F1, σε ένα χώρο όπου παίζονται εκατοντάδες εκατομμύρια! Ακόμη ένα «multi 21» το οποίο θα ξεχαστεί πολύ σύντομα απ’ πόσο νομίζετε.

Ο αγώνας της Βραζιλίας ήταν ένας από τους καλύτερους της χρονιάς. Προτιμώ να συζητήσω για την άνοδο της Mercedes, τον εκπληκτικό Russell και Leclerc, την pole position του Magnussen, και την επαφή των δύο πολυπρωταθλητών!

max verstappen lewis hamilton brasil 2022Ακόμα ένα εξαιρετικό παράδειγμα. Κανένας από τους δύο δεν συμβιβάστηκε. O ένας επιτέθηκε μόλις είδε «Gap» και ο άλλος του έκλεισε την πόρτα στα μούτρα χωρίς δεύτερη σκέψη! Δυο αδίστακτα «παλιόπαιδα» που μας χάρισαν τεράστιες συγκινήσεις. Λοιπόν, πάμε για το φινάλε, και ας ελπίσουμε τα αδίστακτα «παλιόπαιδα» που τόσο λατρεύουμε να μας χαρίσουν κι άλλες συγκινήσεις!

Του Μίλτου Σουτζιή

top 10 - Δείτε τα ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα στην Κύπρο… σήμερα!

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.