Sebastian Loeb: Ο θρύλος επιστρέφει στο μπάκετ του Puma

Ο γερόλυκος / θρύλος, Sebastian Loeb, θα βρίσκεται πίσω από το τιμόνι του Ford Puma Hybrid Rally1. Αυτή τη φορά στο Ράλι της Πορτογαλίας που θα διεξαχθεί στις 19-22 Μαΐου. Η συνοδηγός του εννέα φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, δεν θα είναι άλλη, από την 50χρονη καθηγήτρια μαθηματικών Isabelle Galmiche, που τον Ιανουάριο κέρδισαν μαζί το Ράλι του Μόντε Κάρλο.

Sebastien Loeb - Isabelle Galmiche FORD PUMA CYPRUSΘα πρέπει να αναφέρουμε ότι η Galmiche έγινε η πρώτη γυναικά που κέρδισε αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος από το 1997 όταν η Fabrizia Pons κέρδισε το Μόντε Κάρλο στο πλευρό του Piero Liatti. Παράλληλα, με τη νίκη τους στο φετινό Μόντε Κάρλο, ο Loeb έγινε ο γηραιότερος νικητής αγώνα Παγκοσμίου πρωταθλήματος Ράλι. Ο Γάλλος κέρδισε σε ηλικία 47 χρόνων έντεκα μηνών και τριών ημερών. Κάτι που δεν τον εμπόδισε να κάνει και την καθιερωμένη του ανάποδη τούμπα στο βάθρο των νικητών! Η νίκη αυτή ήταν και η 80η στην καριέρα του Γάλλου αλλά και η όγδοη του στον αγώνα του πριγκιπάτου. Ο προηγούμενος «ηλικιωμένος» οδηγός που κέρδισε αγώνα του WRC ήταν ο αείμνηστος Bjorn Waldegard όταν κέρδισε το Ράλι Σαφάρι του 1990 σε ηλικία 46 χρόνων πέντε μηνών και τεσσάρων ημερών.

«Η ημερομηνία του Ράλι Πορτογαλίας ήταν ένας ‘κενός χώρος’ στο ημερολόγιό μου. Ένα χωμάτινο ράλι, που η τελευταία φορά που έτρεξα ήταν το 2019, επομένως υπάρχουν οι βάσεις για τις σημειώσεις σε ορισμένες ειδικές διαδρομές. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που θα τρέξω στην Πορτογαλία. Ο άλλος λόγος είναι ότι ήθελα να κάνω ένα χωμάτινο ράλι. Μου αρέσει να οδηγώ σε χώμα, οπότε ήταν μια πολύ απλή επιλογή», ​​πρόσθεσε.

Τα συναισθήματα της επιτυχίας του Ιανουαρίου παραμένουν φρέσκα στο μυαλό του.

«Η οδήγηση του Puma είναι μια από τις καλύτερες μου αναμνήσεις – η νίκη στο Μόντε Κάρλο μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν απίστευτη. Η ομάδα δούλεψε πολύ σκληρά, ειδικά με τα προβλήματα που είχαμε στο Shakedown, επιτρέποντάς μου να κερδίσω την 80η μου νίκη», δήλωσε ενθουσιασμένος ο Loeb.

Ο επικεφαλής της ομάδας Ρίτσαρντ Μίλενερ ανάφερε «Προσωπικά, το να έχω άλλη μια ευκαιρία να δουλέψω με τον Seb και την Isabelle είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Το γεγονός ότι θέλουν να έρθουν και να οδηγήσουν ξανά μαζί μας είναι κάτι ξεχωριστό για την ομάδα και αντικατοπτρίζει όλη τη σκληρή δουλειά που κάνουμε εδώ στην M-Sport». 

Top 10 - Τα αυτοκίνητα του Ayrton Senna 2

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.