Πρεμιέρα για τον Τζιωρτζή στο NASCAR

Στη Ρώμη βρίσκεται από την Τρίτη (08/09) ο Βλαδίμηρος Τζιωρτζής, καθώς το προσεχές Σάββατο ξεκινούν οι υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα NASCAR Whelen Euroseries, στην κατηγορία NASCAR EURO 2.

Round 1 - Vallelunga Vladimiros TziortzisΟ νεαρός θα αγωνιστεί με την ομάδα Alex Caffi Motosports, με μια Ford Mustang στα χρώματα της κυπριακής φαρμακοβιομηχανίας Remedica. Πριν τον αγώνα είναι προγραμματισμένες διήμερες δοκιμές εξέλιξης για τον Τζιωρτζή, προκειμένου να εξοικειωθεί με το νέο του αγωνιστικό.

Ο αγώνας είναι διπλός και θα γίνει το Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου στο Autodromo Vallelunga. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το πρωί θα γίνουν ελεύθερες δοκιμές και θα ακολουθήσουν τα χρονομετρημένα, για να προκύψει η σειρά εκκίνησης του πρώτου αγώνα, το μεσημέρι. Το απόγευμα θα γίνει ο δεύτερος αγώνας, όπου η σειρά εκκίνησης θα είναι με βάση τον ταχύτερο γύρο κάθε οδηγού στον πρώτο αγώνα.

Ο αγώνας της κατηγορίας EURO NASCAR PRO – για πιο έμπειρους οδηγούς – θα γίνει την Κυριακή (13/9) με τη συμμετοχή του θρυλικού Jacques Villeneuve, Παγκόσμιου Πρωταθλητή της F1 το 1997.

Round 1 - Vallelunga Vladimiros Tziortzis«Είμαι πανέτοιμος και ανυπομονώ για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Κατά τη διάρκεια της  πανδημίας έχω προετοιμαστεί κατάλληλα τόσο σωματικά όσο και οδηγικά – μέσα από τα δοκιμαστικά στη Γαλλία αλλά και στον εξομοιωτή, κάτι που μου δίνει τη δύναμη να μπω στην μάχη με άλλους 24 πολύ καλούς οδηγούς» δηλώνει ο Κύπριος οδηγός και προσθέτει: «Θέλω ξανά να απευθύνω Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κυπριακή φαρμακοβιομηχανία Remedica για τη στήριξη καθώς και για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπο μου αλλά και στο πρωτάθλημα. Θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου για το πιο δυνατό θετικό αποτέλεσμα».

Πέρα από τη Remedica που είναι ο μεγάλος χορηγός, ο Τζιωρτζής υποστηρίζεται φέτος τις εταιρείες Holiday Tours και Televantos Used Trucks, την Alpinestars Cyprus, το Πανεπιστήμιο Frederick, την Daytona Raceway και στο Sana Hiltonia.

Ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά στο κανάλι www.youtube.com/euronascar, το MOTORSPORTS.TV και το MS MOTOR TV.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ (Ώρες Κύπρου)
9:30     Ελεύθερα Δοκιμαστικά
11:00   Χρονομετρημένα Προκριματικά
13:20   Αγώνας 1
18:05   Αγώνας 2

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
▪ 12–13 / 9     Ιταλία (Autodromo di Vallelunga)
▪ 3-4 / 10        Βέλγιο (Circuit Zolder)
▪ 14-15/11      Τσεχία (Autodrom Most)
▪ 3-4 / 12        Ισπανία (Circuit Ricardo Tormo)
▪ 5-6 / 12        Ισπανία * (Circuit Ricardo Tormo)

 

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.