Πιθανή επιστροφή στην δράση για Loeb;

Από τα μέσα Αυγούστου ξεκίνησαν οι φήμες που θέλουν τον εννέα-φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Sébastien Loeb να συζητά με την Μ-Sport για πιθανή συμμετοχή του στο WRC την χρονιά που μας έρχεται. Εννοείται πως αυτή δεν θα είναι η πρώτη του επιστροφή στον θεσμό όπου έγραψε την ιστορία του.

Sebastien LoebΟ Γάλλος ήταν ξεκάθαρος όσο αφορά το πρόγραμμα το για το 2022, το οποίο ξεκινά με την συμμετοχή του στο Ράλι Ντακάρ (που τελειώνει μόλις τρεις μέρες πριν από την εκκίνηση του Ράλι Μόντε Κάρλο) οπόταν οποιαδήποτε συμμετοχή του στην πρεμιέρα θα ήταν τουλάχιστο υπερβολικά δύσκολη. Πέραν εκείνης της δυσκολίας οι το πρόγραμμα των υπόλοιπων αγώνων φαίνεται να βολεύουν τον Γάλλο (με εξαίρεση την Φινλανδία στην οποία ο ίδιος ενδεχομένως να μην θέλει να τρέξει). Η εμπειρία του Loeb στο WRC δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο οδηγό στην ιστορία του θεσμού. Αλλά είναι αρκετή από μόνη της για να δικαιολογήσει μια επιστροφή με γεμάτο πρόγραμμα, σε ένα ρόστερ γεμάτο νεαρά διψασμένα ταλέντα και νεαρούς πρωταθλητές;

Ο Διευθυντής της M-Sport Malcolm Wilson δεν έκρυψε ποτέ την επιθυμία του για να δώσει ένα από τα αυτοκίνητα του στον Γάλλο θρύλο. Ταυτόχρονα, ο Wilson γνωρίζει πως ο 47χρονος πολυπρωταθλητής μπορεί να μην έχει την τρελή ταχύτητα του παρελθόντος, που τα χάρισε 79 νίκες από 180 εκκινήσεις, αλλά η οποιαδήποτε εμπλοκή του με την ομάδα δεν θα μείνει απλά στο οδήγημα.

Sebastien LoebΓια παράδειγμα θα μπορέσει κάλλιστα να βοηθήσει στην εξέλιξη του αυτοκινήτου αλλά και του νεαρού Adrien Fourmaux. Δεν νομίζουμε ο Γάλλος να επιστρέψει με βλέψεις για τίτλο, αλλά είμαστε σίγουροι πως όλοι και όλες μας θα θέλαμε να τον δούμε ξανά με στολή και να κάθεται πίσω από το τιμόνι ενός αγωνιστικού. Και ποιος ξέρει, ίσως βοηθήσει στην εξέλιξη ενός νέου «πρωταθλητή».

Φώτο: Reporter Images / Νίκος Μήτσουρας

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.