Πέντε Κυπριακά πληρώματα στο 18ο Ράλι Κορίνθου

Πέντε συνολικά πληρώματα θα βρεθούν στη ράμπα εκκίνησης του Ράλι Κορίνθου που αποτελεί και το δεύτερο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλι 2021. Το γεγονός ότι οι ειδικές διαδρομές του αγώνα θα αποτελέσουν μέρος του πρώτου σκέλους του φετινού Ράλι Ακρόπολις προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών και ποιοτικών συμμετοχών.

1οι Τσουλόφτας-ΗλίαΔύο από τα επτά πληρώματα που θα αγωνιστούν με αυτοκίνητα προδιαγραφών R5 θα έχουν την Κυπριακή σημαία στο αυτοκίνητο τους. Πρόκειται για τους Αλέξανδρο Τσουλόφτα και Στέλιο Ηλία με το Volkswagen Polo R5 που θα προσπαθήσουν να κάνουν το 2/2 μετά τη νίκη τους στο Ράλλυ Φθιώτιδας, αλλά και τους Σίμο Γαλαταριώτη και Αντώνη Ιωάννου, επίσης με Volkswagen Polo R5 που θα διεκδικήσουν το ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Διάκριση, τόσο σε επίπεδο γενικής όσο και κατηγορίας θα διεκδικήσουν και τα υπόλοιπα τρία Κυπριακά πληρώματα με τους Πέτρο ΠαντελήΚύπρο Χριστοδούλου με Mitsubishi Lancer Evo X, Φοίβο ΝικολάουΣάββα Ζάκου με Mitsubishi Lancer Evo και Γιώργο Αγαθοκλέους – Ευάγγελο Σεβαστόπουλο, επίσης με Mitsubishi Lancer Evo.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Tις έξι πιο «χωρκάτικες» συνήθειες των Κύπριων οδηγών

Άξιο αναφοράς για τον Κυπριακό μηχανοκίνητο αθλητισμό είναι η ενεργοποίηση του πρωτοκόλλου αθλητικής συνεργασίας με την Ελλάδα για την ανταλλαγή αθλητών υψηλών επιδόσεων. Το πρωτόκολλο αφορά την κάλυψη των εξόδων από το κράτος μεταξύ αναγνωρισμένων Ομοσπονδιών των δύο χωρών και για τον Ελληνικό αγώνα αφορά τους τρεις πρωταθλητές μας που δήλωσαν συμμετοχή, Σίμο Γαλαταριώτη, Αλέξανδρο Τσουλόφτα και Πέτρο Παντελή. Στην προκειμένη περίπτωση το Κυπριακό κράτος καλύπτει τα αεροπορικά εισιτήρια των πληρωμάτων και η Ελληνική κυβέρνηση τα έξοδα διαμονής και μεταφορές των αθλητών. Κάτι αντίστοιχο θα γίνει και με την κάθοδο Ελλήνων αθλητών στην Κύπρο.

2οι Γαλαταριότης-ΙωάννουΣύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (ΚΟΑ), ήδη, η Ομοσπονδία έχει ανοίξει κανάλι επικοινωνίας με την ΟΜΑΕ αλλά και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού της Ελλάδας. Ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΚΟΑ έχει προσκληθεί και θα παρευρεθεί στον αγώνα της Κορίνθου όπου θα έχει συναντήσεις με την αντίστοιχη Ελληνική Ομοσπονδία για περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων. Επίσης, ο κ. Κουλουμάς μας δήλωσε ότι γίνονται προσπάθειες για κάλυψη περισσότερων εξόδων για περισσότερους αθλητές μας.

 ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κίνητρα για αγορά ηλεκτρικών οχημάτων θα δώσει η κυβέρνηση

Όσον αφορά τον αγώνα, τα 43 πληρώματα θα ξεκινήσουν την Κυριακή 1/8 στις 08:00 π.μ. από το Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο και θα πραγματοποιήσουν δύο φορές τις ειδικές διαδρομές Άγιοι Θεόδωροι των 17,54 χλμ. και Λουτράκι των 19,40 χλμ. Με την ολοκλήρωση και των τεσσάρων ειδικών, τα πληρώματα θα επιστρέψουν στη ράμπα του τερματισμού στον ίδιο χώρο στις 12:48 μμ. Εκτός από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλι Χώματος, ο αγώνας προσμετρά επίσης στο Κύπελλο Αγώνων Ράλι Χώματος, το Πρωτάθλημα Χώματος Ιστορικών Αυτοκινήτων, αλλά και στο Κύπελλο Χώματος Ιστορικών Αυτοκινήτων για το 2021.

Φώτο: SM Racing News

 

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.