Πανέτοιμα τα τρία κυπριακά πληρώματα για το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις

Τρια Κυπριακά πληρώματα θα ανέβουν φέτος στην ράμπα εκκίνησης του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις, 10ου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC) που θα διεξαχθεί 8-11 Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα. Πρόκειται για τους Αλέξανδρο Τσουλόφτα/ Ross Whittock, Πέτρο Παντελή/Πάμπο Λαό και Λούη Παπαγεωργίου/Βασίλη Κούγια οι οποίοι θα ξεκινήσουν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις απόψε στις 20:00 από την ΕΚΟ Super Special Stage στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας

eko rally acropolis 2022 eko cyprus TSOULOFTAS ALEXANDROSΜε το Νο50 στις πόρτες ενός Volkswagen Polo GTi θα αγωνιστεί ο νικητής του Ράλλυ Κύπρος 2021 και Πρωταθλητής Ελλάδας Ράλλυ 2021 Αλέξανδρος Τσουλόφτας, με συνοδηγό τον Βρετανό Ross Whittock, Πρωταθλητή Ευρώπης του 2019 στο πλευρό του Chris Ingram. Μετέχουν στην κατηγορία WRC2. Μεγάλοι χορηγοί του πληρώματος είναι η Πετρολίνα και η θυγατρική της εταιρεία Silk Oil, η οποία δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά.

Acropolis Rally 2022 eko rally acropolis 2022 eko cyprusΚατά τη διάρκεια των δοκιμών ο Αλέξανδρος Τσουλόφτας δήλωσε: «Ο αγώνας είναι πιο δύσκολος από πέρυσιΗ ιδιαιτερότητα είναι πως απαιτεί ιδιαίτερη διαχείριση με τα ελαστικά. Τα υβριδικά Rally1 βγάζουν πολλές πέτρες στο δρόμο, κάτι που θα δυσκολεύει το έργο όσων ακολουθούμε. Θέλει προσοχή για διαχείριση των ελαστικών, αλλά και να αποφύγεις τα κλαταρίσματα». Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο 30χρονος Κύπριος οδηγός κέρδισε πέρυσι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλι με τον Στέλιο Ηλία στη θέση του συνοδηγού ενώ συμμετέχει στο ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις για τέταρτη φορά στην καριέρα του: ήταν 4ος το 2017 στο ντεμπούτο του ενώ εγκατέλειψε το 2018 και το 2021.

PETROS PANTELI - PAMPOS LAOS - 2οι Πέτρος Παντελή - Πάμπος Λαός eko rally acropolis 2022 eko cyprusΓια πέμπτη φορά στην καριέρα του θα λάβει μέρος στο ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις ο Πέτρος Παντελή έχοντας στο πλευρό του τον Πάμπο Λαό στο μπάκετ ενός Citroen DS3 R5 της κατηγορίας Rally2. Το πλήρωμα τερμάτισε πέρσι στην 25η θέση του αγώνα, ενώ ήταν δεύτεροι πέρσι στο διεθνές Ράλι Κύπρος. O Παντελή, που είναι Πρωταθλητής Κύπρου το 2019, μετείχε στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις και τα έτη 2015, 2016 και 2018 έχοντας ως καλύτερο πλασάρισμα την 9η θέση του 2015.

louis papageorgiou vasilis kougias eko rally acropolis 2022 eko cyprusΟ Λούης Παπαγεωργίου με τον Βασίλη Κούγια θα αγωνιστούν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις με Citroen DS3 R3 μετέχοντας στη δικίνητη κατηγορία (2WD). Το πλήρωμα τερμάτισε πέρσι στην 42η θέση.

Το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις ξεκινά σήμερα με την ΕΚΟ Super Special Stage στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Στον αγώνα συμμετέχουν 70 πληρώματα από 31 χώρες, θα περιλαμβάνει 16 ειδικές διαδρομές απόστασης 303.30 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK