Όταν οι εικόνες ενός ατυχήματος είναι πιο τρομακτικές από το ίδιο το ατύχημα…

MotoGP 

valentino rossi moto gpΥπάρχουν φορές που η εικόνα ενός ατυχήματος στο μηχανοκίνητο αθλητισμό είναι πιο τρομακτικές από το ίδιο το ατύχημα και τις συνέπειες του. Αυτό ζήσαμε στον τελευταίο αγώνα του MotoGP στο Red Bull Ring στην Αυστρία. Στον όγδοο γύρο του αγώνα οι Johann Zarco και Franco Morbidelli είχαν επαφή με 300+ χιλιόμετρα την ώρα με αποτέλεσμα να πέσουν ενώ οι μοτοσικλέτες τους να αναποδογυρίζονται και να καταστρέφονται ανάμεσα στους άλλους διαγωνιζομένους. Μια εξέλιξη που παρολίγο να αποβεί μοιραία για τον Valentino Rossi αφού μια από τις κατεστραμμένες μοτοσικλέτες πέρασε μόλις εκατοστά δίπλα από το κεφάλι του.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Τα 10 αγαπημένα μας Ιαπωνικά όπλα των 90’s (Photos)

valentino rossi moto gpΑμέσως ο αγώνας σταμάτησε για να καθαριστεί η πίστα, με τους αναβάτες να επιστρέφουν στα pits. Εκεί ήταν όπου ο Ιταλός πολυπρωταθλητής είχε τη δυνατότητα να δει σε replay τι συνέβη και πόσο κοντά του πέρασε η μοτοσικλέτα μετά τον ατύχημα.

valentino rossi moto gpΜετά τον αγώνα ο Rossi δήλωσε μεταξύ άλλων: «Οι εικόνες από την κάμερα μου είναι αυτές που με τρομάζουν περισσότερο γιατί από εδώ μπορείτε να καταλάβετε την ταχύτητα με την οποία η μοτοσικλέτα του Franco διέσχισε την πίστα ακριβώς μπροστά μου. Πέρασε τόσο γρήγορα που ούτε καν την είδα. Το κατάλαβα βλέποντας το βίντεο στα pits. Καταλαβαίνω ότι στον αγώνα ο καθένας δίδει τον καλύτερο του εαυτό για να βρίσκεται όσο πιο μπροστά γίνεται, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το άθλημα μας είναι επικίνδυνο και η ασφάλεια μας και των αντιπάλων μας είναι πολύ πιο σημαντική από το να κερδίσουμε μια θέση».

valentino rossi moto gp

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.