Όταν η Lancia Fulvia HF κέρδιζε το Μόντε πριν από 50 χρόνια

Φέτος, στην 90η επέτειο του Ράλι Μόντε Κάρλο συμπληρώνονται 50 χρόνια από τη νίκη της Lancia Fulvia Coupe 1.6 HF. To 1972 και με τον αριθμό 14 στις πόρτες τους ο Sandro Munari με συνοδηγό τον Mario Mannucci βρέθηκαν στο ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου.

Lancia Fulvia Coupe 1.6 HF - rally monte carlo 1972Το Ιταλικό πλήρωμα κυριάρχησε ανάμεσα σε θεωρητικά πιο δυνατούς αντιπάλους. Ειδικά στη θρυλική ειδική Col de Turini στις 28 Ιανουαρίου η δυνατή βροχή έβγαλε εκτός μάχη τα Γαλλικά αυτοκίνητα, ενώ οι Γερμανοί αντίπαλοι δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν τα πολύ ισχυρά και με κίνηση στους πίσω τροχούς αυτοκίνητα τους. Στην παγωμένη διαδρομή, η “Fulvietta” των Munari/Mannucci αποδείχθηκε ανίκητη, χάρη στην εντυπωσιακή αναλογία κιλών/ίππο, και την καλύτερη ευελιξία που προσέφερε η κίνηση στους εμπρός τροχούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: WRC Monte –Carlo 2022: Με 500+ ίππους τα υβριδικά

Ήταν μια εκπληκτική επιτυχία για τη Fulvia που θα την οδηγούσε εκείνη τη χρονιά και στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κατασκευαστών.

Η Fulvia HF σε χρώμα Corsa Red, μαύρο ματ καπό και στη μάσκα να γράφει «LANCIA-ITALIA» έμεινε στη ιστορία τον αγώνων με το θρίαμβο της στο Rallye Automobile de Monte-Carlo του 1972.