Ομόφωνα ψήφισαν οι ομάδες για τα Sprint Qualifying!

Σε ανακοίνωση της στις 26 Απριλίου, η κομισιόν της F1 ανακοίνωσε την ομόφωνη απόφαση και των δέκα ομάδων του πρωταθλήματος υπέρ του πειραματισμού για τα Sprint Qualifying, τα οποία θα φιλοξενηθούν σε τρεις αγώνες του φετινού ημερολογίου.

F1 BAHRAIN 2021 MAX VERSTAPPEN LEWIS HAMILTONΗ πρωτοβουλία αυτή έχει σκοπό να εμπλουτίσει την δράση στην πίστα, ειδικά με την επιστροφή του κόσμου στις εξέδρες σιγά-σιγά με ένα μοντέρνο και καινοτόμο τρόπο. Ταυτόχρονα, τα Sprint Qualifying επιβραβεύουν τους οδηγούς και τις ομάδες που θα πιέζουν για να βελτιώσουν τις πιθανότητες τους για τον αγώνα της Κυριακής.
Η δομή αυτών των τριών αγωνιστικών σαββατοκύριακων θα έχει ως εξής:

Την Παρασκευή η ομάδες θα έχουν κανονικά την πρώτη δοκιμαστική περίοδο τους, ωστόσο στην συνέχεια θα ακολουθεί μια προκριματική περίοδος κατά την οποία να προσδιορίζεται οι θέση από την οποία θα ξεκινούν οι οδηγοί τον αγώνα σπριντ. Σε αυτά τα προκριματικά Παρασκευής, οι ομάδες θα μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο τα μαλακά μείγματα που φέρνει η Pirelli στην πίστα. Ο πιο μικρός αυτός αγώνας σπριντ (με απόσταση 100 χιλιομέτρων, που ισοδυναμούν περίπου στο ένα τρίτο της απόστασης ενός grand prix) θα διεξάγεται το Σάββατο, στην θέση των κοινών προκριματικών, με τις ομάδες να έχουν στην διάθεση τους δυο σετ ελαστικών (δικής τους επιλογής). Η τελική κατάταξη αυτού του αγώνα σπριντ θα αποτελεί και το grid του grand prix της Κυριακής. Με αυτό τον τρόπο οι οδηγοί θα μπορούν να ρισκάρουν το Σάββατο για να έχουν καλύτερη πλατφόρμα πάνω στην οποία να χτίσουν έναν καλύτερο αγώνα την Κυριακή.

TOP 10 Τα αυτοκίνητα των οδηγών της F1Οι κανονισμοί του parc fermé θα ισχύουν από την έναρξη των πρώτων προκριματικών την Παρασκευή, έτσι ώστε να μην μπορούν οι ομάδες να στήνουν ειδικά αυτοκίνητα προκριματικών. Παρόλα αυτά, οι ομάδες θα μπορούν να πραγματοποιήσουν διορθώσεις και τροποποιήσεις στα ψυκτικά του κινητήρα και στην κατανομή βάρους του μονοθεσίου Την ίδια στιγμή, η δεύτερη δοκιμαστική περίοδος Παρασκευής δεν θα ισχύει στους τρεις αυτούς αγώνες, ωστόσο η τρίτη δοκιμαστική περίοδος θα διεξάγεται κανονικά το Σάββατο, πριν από τον αγώνα σπριντ.

Παρόλο του ότι δεν αναγράφει καθαρά στην ανακοίνωση της η κομισιόν σε ποιους αγώνες θα φιλοξενηθεί αυτό το τροποποιημένο πρόγραμμα, άφησαν να εννοηθεί πως οι προορισμοί αυτοί θα είναι δυο Ευρωπαϊκοί αγώνες και ένας εκτός Ευρώπης, με τους Ευρωπαϊκούς (το πιο πιθανό) να είναι η Monza και το Silverstone.

«Χαίρομαι που βλέπω ότι η Formula 1 αναζητά νέους τρόπους για να δώσει περισσότερα στους θεατές και να φουντώσει ακόμη περισσότερο το θέαμα ενός σαββατοκύριακου μέσα από την ιδέα του προκριματικού Sprint. Αυτό έγινε εφικτό χάρη στη συνεχιζόμενη συνεργασία μεταξύ της FIA, της Formula 1, και όλες τις ομάδες. Η F1 δείχνει ότι είναι ισχυρότερη από ποτέ με όλους τους ενδιαφερόμενους να συνεργάζονται με αυτόν τον τρόπο, και έχουν γίνει πολλά για να διασφαλιστούν ότι οι αθλητικές, τεχνικές και οικονομικές πτυχές αυτών των τριών σαββατοκύριακων θα είναι δίκαιες» δήλωσε ο Πρόεδρος της FIA, Jean Todt.

Του Φρίξου Μασούρα

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.