Ομάδα Extreme E και από τον Nico Rosberg

Πριν από περίπου ένα μήνα γράψαμε για την νέα ομάδα Extreme E που δημιούργησε ο Lewis Hamilton, την «X44».

Ε λοιπόν, από ότι φαίνεται θέλει αναζωπύρωση της κόντρας τους ο Nico Rosberg, γιατί ανακοινώνει την δημιουργία της δικής του ομάδας για τον θεσμό αυτό. Η Rosberg Xtreme Racing (RXR) θα αγωνιστεί επίσης στο off-road, φιλικό προς το περιβάλλον πρωτάθλημα, που σημαίνει ότι πρόκειται να ζήσουμε μια νέα κόντρα τους μετά από τις μεγάλες μάχες που μας έδωσε στην ομάδα της Mercedes στην F1.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα πέντε καλύτερα αυτοκίνητα με manual κιβώτιο

Όπως και ο Lewis, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2016 θα είναι ουσιαστικά ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της ομάδας του, αλλά πιθανόν να μην οδηγήσει το SUV 550bhp Odyssey 21. Ο Rosberg, παρεμπιπτόντως, ήταν επίσης ένας από τους επενδυτές και  μέτοχος στον άλλο θεσμό του Alejandro Agag – την Formula E.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα γρηγορότερα μπροστινοκίνητα στην «Πράσινη Κόλαση»

Το Extreme E πρόκειται να ξεκινήσει το 2021 και άλλες ομάδες που έχουν ήδη ανακοινωθεί περιλαμβάνουν τις Cupra, Chip Ganassi Racing, Andretti United, Abt, HWA, Techeetah και Veloce Racing. Η πρώτη σεζόν θα χρησιμοποιεί πέντε διαφορετικές τοποθεσίες που περιλαμβάνουν αρκτικό περιβάλλον, έρημο, τροπικό δάσος, παγετώνα και παράκτια σκηνικά.

«Η σειρά αντιπροσωπεύει μια καταπληκτική ευκαιρία όχι μόνο να ενισχύσει την ευαισθητοποίηση αλλά και να εμπνεύσει την δράση στον αγώνα μας κατά της κλιματικής αλλαγής – τη μοναδική μεγαλύτερη απειλή για τον πλανήτη μας σήμερα», δήλωσε ο Rosberg. «Από τότε που αποχώρησα από την F1 έχω αφιερώσει την καριέρα μου σε βιώσιμες τεχνολογίες, ώστε να μπορώ να συνδυάζω αυτές τις προσπάθειες με το πάθος μου για αγώνες, κάτι που απολαμβάνω».

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.