Ο Sebastien Loeb με Lancia Delta Evo-e RX στο πρωτάθλημα World RX (VIDEO)

Δύο θρύλοι συναντιούνται. Ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι Sébastien Loeb θα επιστρέψει σε μια πλήρη σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross της FIA πίσω από το τιμόνι μιας Lancia Delta Evo-e RX. Το World RX εισέρχεται στη δεύτερη σεζόν της ηλεκτρισμένης νέας εποχής του το 2023 με αγώνες σε Αφρική, Ασία και Ευρώπη.

sebastien loeb Lancia Delta Evo-e RXΑπό το 2016 μέχρι το 2018 ο Loeb αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα του World RX με ένα Peugeot 208 WRX παίρνοντας πρώτες θέσεις αλλά και πολλές θέσεις στο βάθρο. Συγκεκριμένα, σε μόλις 36 αγώνες ανέβηκε 15 φορές στο βάθρο. Μια αναλογία που συγκαταλέγεται ανάμεσα στις τρεις καλύτερες στην ιστορία του θεσμού.

sebastien loeb Lancia Delta Evo-e RXΠέντε χρόνια μετά επιστρέφει με μια Lancia Delta Evo-e RX. ΄Ένα αυτοκίνητο που κυριάρχησε στο WRC στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

«Είμαι από μια γενιά που μεγάλωσε βλέποντας τις νίκες της Lancia στους αγώνες ράλι, οπότε φυσικά έχω αδυναμία σε αυτό το αυτοκίνητο», παραδέχτηκε ο 49χρονος Loeb, και συνέχισε, «Δοκίμασα το αυτοκίνητο τον περασμένο Δεκέμβριο και εντυπωσιάστηκα με τις δυνατότητες του. Ανυπομονώ να το οδηγήσω στους αγώνες».

sebastien loeb Lancia Delta Evo-e RX Η ομάδα πίσω από αυτό το εγχείρημα είναι η Special ONE Racing που ίδρυσε ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ελεύθερου Σκι Guerlain Chicherit. Ο ίδιος έκανε το ντεμπούτο της Lancia Delta Evo-e RX στον τελευταίο γύρο της σεζόν του 2022 στο Nürburgring της Γερμανίας. Το φετινό πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στο Montalegre της Πορτογαλίας στις 3-4 Ιουνίου.

 

TOP 10: Δειτε τα ετοιμοπαραδοτα

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK