Ο νέος βασιλιάς του Goodwood! (VIDEO)

Μπορεί το επίσημο ρεκόρ στον λόφο του Goodwood (του πιο τρανού φεστιβάλ ταχύτητας στον κόσμο), να το κρατούσε ο Nick Heidfeld από το 1999, όταν ανέβηκε την μικρή ειδική διαδρομή σε 41.6 δεύτερα με την McLaren MP4/13, ωστόσο ανεπίσημα υπήρχε άλλος βασιλιάς εκεί από το 2019.

mcmurtry speirling goodwood hill climb recordΟ Romain Dumas, έχοντας κερδίσει το Pikes Peak εκείνη την χρονιά, πήρε σβάρνα τις γνωστές πίστες του κόσμου με το ηλεκτρικό Volkswagen ID.R και έσπασε ρεκόρ στο Nurburgring, αλλά και ανεπίσημα στο Goodwood, γράφοντας εκείνο το 39.90.

Αυτό ανήκει στο παρελθόν γιατί ανεπίσημα και επίσημα, ο ταχύτερος συνδυασμός πλέον στο Goodwood, είναι ο Max Chilton (πρώην οδηγός F1 και νυν οδηγός Indy) και το τρελό McMurtry Speirling, το οποίο είναι ένα ηλεκτρικό μονοθέσιο, κλειστό, αγωνιστικό που παράγει την δική του κατώθηση μέσο δυο πολύ δυνατών ανεμιστήρων. Το αποτέλεσμα είναι ένα αγωνιστικό 1000 κιλών που παράγει 1000ίππους (746 W), και 2000 κιλά κατώθηση!

Ο Chilton έγραψε 39.14 το Σάββατο, και τη νύχτα κοιμήθηκε μόνο μια ώρα, καθώς τον κράτησαν ξύπνιο οι σκέψεις του που μπορεί να κερδίσει χρόνο στην μικρή ανάβαση. Φαίνεται οι σκέψεις να έπιασαν τόπο, επειδή την Κυριακή ο Chilton και το Speirling (που σημαίνει καταιγίδα στα Ιρλανδικά) έγραψαν το, εντελώς επίσημο πλέον, 39.08 που είναι ο ταχύτερος χρόνος όλων των εποχών για τον λόφο του Goodwood!

Μπορεί να δείτε το ιστορικό πέρασμα του Chilton πιο κάτω, και μην τρίβεται τα μάτια σας, το βίντεο τρέχει σε κανονική ταχύτητα!

Του ΦΡΙΞΟΥ ΜΑΣΟΥΡΑ

Του ΦΡΙΞΟΥ ΜΑΣΟΥΡΑ

Top 10 - Τα αυτοκίνητα του Ayrton Senna 2

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK