Ο ΚΣΑ συγχαίρει τα Κυπριακά πληρώματα που έλαβαν μέρος στο ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις

Πέντε κυπριακά πληρώματα έλαβαν μέρος στο επετειακό ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις 2023, που αποτελεί τον 10ο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA και το οποίο διεξάχθηκε το τετραήμερο 7-10 Σεπτεμβρίου.

D. Parellis eko rally acropolis 2023 eko cyprus wrc ράλι ακροπολης ΕΚΟΣυνολικά 69 πληρώματα συμμετείχαν στην εορταστική έκδοση του Ράλι Ακρόπολις που φέτος έκλεισε 70 χρόνια από τότε που δόθηκε η πρώτη εκκίνηση κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Οι λασπωμένες διαδρομές, απόρροια των έντονων καιρικών φαινομένων, μετέτρεψαν σε ακόμη πιο απρόβλεπτη τη μάχη στην 70ή έκδοση του «Ράλι των Θεών», όπως χαρακτηρίζεται.

Την ψηλότερη θέση από κυπριακής πλευράς πήραν οι Δημήτρης Παρέλλης / Aνδρέας Παπανδρέου με Renault Clio, οι οποίοι κατέλαβαν την πρώτη θέση στην κατηγορία RC5, ενώ στη γενική κατάταξη πήραν την 37η θέση. O Δημήτρης είναι αδελφός του δισκοβόλου μας Απόστολου Παρέλλη, αμφότεροι υιοί του παλαίμαχου οδηγού αγώνων Λάκη Παρέλλη.

Από εκεί και πέρα, στην 38η γενικής τερμάτισαν οι Χρυσόστομος Παντελή / Θωμάς Θεοφάνους με Peugeot 208, στην 40η οι Πέτρος Παντελή / Πάμπος Λαός με Citroën DS3 και στην 50η οι Λοΐζος Παπαγεωργίου / Bασίλειος Κούγιας επίσης με Citroën DS3.

Το πέμπτο πλήρωμα από το νησί, αποτελούμενο από τους Αλέξανδρο Τσουλόφτα και Στέλιο Ηλία, με αυτοκίνητο Volkswagen Polo GTi, στάθηκε άτυχο καθώς εγκατέλειψε τον αγώνα λόγω προβλήματος στους καθαριστήρες που περιόριζαν την ορατότητα. Οι Τσουλόφτας και Ηλία, μετά τις πρώτες τέσσερις ειδικές διαδρομές, ήταν στην 15η θέση γενικής και πρώτοι ανάμεσα στα ελληνικά πληρώματα, αλλά εγκατέλειψαν στην πέμπτη ειδική διαδρομή. Επέστρεψαν το Σάββατο (09/9) αλλά εγκατέλειψαν στα πρώτα χιλιόμετρα μετά από έξοδο, συνέπεια του προβλήματος στους καθαριστήρες.

Νικητής του 70ου Ράλι Ακρόπολις, που έγινε σε μία δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα, λόγω των θανάσιμων συνεπειών των ακραίων καιρικών φαινομένων, αναδείχθηκε ο Kalle Rovapera. O 22χρονος Φινλανδός κέρδισε για δεύτερη φορά στην καριέρα του το «Ράλι των Θεών», με τη νίκη να τον φέρνει κοντά στον δεύτερο συνεχόμενο παγκόσμιο τίτλο του.

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου (KΣΑ) συγχαίρει και τα πέντε κυπριακά πληρώματά μας για την επάξια εκπροσώπηση της Κύπρου στη φετινή διοργάνωση του Ράλλυ Ακρόπολις και εύχεται μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον.

Το EKO Ράλι Ακρόπολις, γνωστό και ως «Ράλλυ των Θεών», είναι ένας από τους πιο σημαντικούς και εντυπωσιακούς αγώνες του WRC. Η EKO υποστηρίζει το Ράλλυ Ακρόπολις εδώ και δώδεκα χρόνια, και φέτος, εκτός από Μεγάλος Χορηγός του αγώνα ήταν και ο Χορηγός Ονόματος όπως και τα δύο προηγούμενα χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί φέτος ήταν μια χρονιά-ορόσημο για τον θεσμό του Ράλι Ακρόπολις, καθώς συμπλήρωσε 70 χρόνια ζωής!

TOP 10: Τα 10 φθηνότερα αυτόματα μοντέλα στην Κύπρο!

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK