Καλά νέα για τον Alex Zanardi

Ο πρώην οδηγός της Formula 1 και Indy, Alex Zanardi, έχει κάνει σημαντικά βήματα όσον αφορά την ανάρρωση του ύστερα από το σοβαρό ατύχημα του στις αρχές Ιουνίου.

Alex ZanardiΗ ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera έγραψε χθες ότι ο 54χρονος Zanardi έχει ανακτήσει την ακοή και την όρασή του και ήταν σε θέση να ανταποκριθεί με χειρονομίες σε ερωτήσεις από γιατρούς και τη σύζυγό του, Daniela. Οι γιατροί επιβεβαίωσαν ότι ο Zanardi ήταν σε θέση να σφίξει το χέρι του ιατρού αλλά και να σηκώσει τον αντίχειρα του θετικά, ενώ γύρισε και το κεφάλι του προς το μέρος της συζύγου του. Η ιταλική εφημερίδα Corriere έγραψε σήμερα ότι ο διπλός πρωταθλητής Indy δεν μπορεί ακόμη να μιλήσει καθώς η τρύπα στην τραχεία του παραμένει ανοιχτή ως προφύλαξη.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Tα δέκα πιο φθηνά SUV της Κυπριακής αγοράς

Ο πολλαπλός παρολυμπιονίκης, έπειτα από την απώλεια των ποδιών του σε ατύχημα εν ώρα αγώνα του Indycar το 2001, τοποθετήθηκε σε τεχνητό κώμα μετά από σοβαρούς τραυματισμούς στον εγκέφαλο και στο πρόσωπο σε σύγκρουση με ένα φορτηγό κατά τη διάρκεια ενός φιλανθρωπικού αγώνα χειροποδηλάτων κοντά στη Σιένα της Ιταλίας.

Μετά από πέντε χειρουργικές εγκεφαλικές επεμβάσεις και προσώπου στη Σιένα και στο νοσοκομείο San Raffaele του Μιλάνου, μεταφέρθηκε στο θάλαμο νευροχειρουργικής του νοσοκομείου στην Πάδοβα, πιο κοντά στο σπίτι της οικογένειάς του οκτώ χιλιόμετρα μακριά από τη Noventa, στις 21 Νοεμβρίου.  Οι γιατροί φέρονται να είναι σίγουροι ότι ο Zanardi θα ανακτήσει τις περισσότερες από τις λειτουργίες του εγκεφάλου του μετά από τις θετικές αυτές εξελίξεις.

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.