Ηλεκτρική πανδαισία από τον Ken Block! (VIDEO)

Ο Ken Block μπαίνει και πάλι στο προσκήνιο. Όχι με ένα καινούριο Gymkhana αλλά με ένα ηλεκτρικό τέρας, δείχνοντας μας με αυτό τον τρόπο ότι και τα ηλεκτρικά… έχουν ψυχή!

Ο Αμερικανός οδηγός – και όχι μόνο –, που συμμετέχει στη σειρά αγώνων Project E του World RX, οδηγεί με το δικό του μοναδικό τρόπο ένα Ford Fiesta με τρεις συνολικά ηλεκτροκινητήρες που προετοίμασε η εταιρεία STARD. Η συνδυαστική ισχύς τους φτάνει τους 620 ίππους και τα 1.002 Nm ροπής και διαθέτει κιβώτιο ταχυτήτων με δύο σχέσεις και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 240 χλμ./ώρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Tους 15 πιο ακριβοπληρωμένους οδηγούς της F1 σήμερα!

Χάρη στην τετρακίνηση και στην ηλεκτρική του φύση, το Fiesta μπορεί να κάνει με μεγάλη ευκολία όλους τους ελιγμούς τους οποίους συνηθίζει να πραγματοποιεί ο Μπλοκ. Εκεί όπου υστερεί σε σχέση με το αν είχε κινητήρα εσωτερικής καύσης, είναι ο τομέας του βάρους. Ο Μπλοκ αναφέρει ότι αυτό γίνεται αισθητό κυρίως όταν οδηγεί σε αγωνιστικό ρυθμό. Σε αυτή την περίπτωση, όταν προσεγγίζει μία στροφή πρέπει να πατήσει το φρένο λίγο πιο νωρίς, καθώς το αυξημένο βάρος χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να επιβραδύνει.

Δείτε το παρακάτω βίντεο και θα καταλάβετε:

 

 

 

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.