Η M-Sport αποκαλύπτει το υβριδικό Puma Rally1 WRC στο Goodwood (VIDEO)

Η M-Sport Ford World Rally Team (WRT) αποκάλυψε για πρώτη φορά ένα πρωτότυπο του νέου Puma Rally1 που θα σηματοδοτήσει μία νέα, συναρπαστική και εξηλεκτρισμένη εποχή στο World Rally Championship (WRC) από το 2022.

Ford and M-Sport Reveal New Puma Rally1 WRC Prototype; Electrifying Hybrid Performance Breaks Cover at GoodwoodΠραγματοποιώντας το παγκόσμιο δημόσιο ντεμπούτο του στο Goodwood Festival of Speed που πραγματοποιείται στο West Sussex του Ηνωμένου Βασιλείου, το Ford Puma Rally1 της M‑Sport υιοθετεί μία νέα γενιά υβριδικού συστήματος κίνησης που συνδυάζει άριστα τις επιδόσεις ενός επιτυχημένου υπερτροφοδοτούμενου βενζινοκινητήρα EcoBoost 1.6L με ένα προηγμένο ηλεκτροκινητήρα 100 kW και μπαταρία 3.9 kWh.

Αντιπροσωπεύοντας την απόλυτη έκφραση της απολαυστικής οδήγησης που προσφέρει σήμερα το συμπαγές Ford Puma SUV, 1 το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο αντανακλά και αυτό με τη σειρά του την πλήρη δέσμευση της Ford στον εξηλεκτρισμό. Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το 100% της γκάμας των επιβατικών οχημάτων της στην Ευρώπη θα περιλαμβάνει οχήματα μηδενικών εκπομπών – αμιγώς ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά – μέχρι τα μέσα του 2026, ενώ μέχρι το 2030 θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

Ford and M-Sport Reveal New Puma Rally1 WRC Prototype; Electrifying Hybrid Performance Breaks Cover at GoodwoodΤο πρωτότυπο έκανε θα κάνει επίδειξη των συναρπαστικών του ικανοτήτων από τις 8-10 Ιουλίου στη διάσημη ανάβαση του Goodwood, έχοντας στο τιμόνι του τον οδηγό της M-Sport Ford WRT Adrien Fourmaux και τον οδηγό δοκιμών της M-Sport Ford Matthew Wilson, ενώ στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθεί ως αυτοκίνητο εξέλιξης εν όψει της αγωνιστικής σεζόν του 2022.

Η M-Sport Ford νωρίτερα μέσα στη χρονιά ανακοίνωσε τη δέσμευσή της σε μία νέα, τριετή συμφωνία για την εισαγωγή της υβριδικής τεχνολογίας στην κορυφαία κατηγορία του WRC. Το νέο και προηγμένο plug-in υβριδικό σύνολο θα προσφέρει επιδόσεις αγωνιστικού επιπέδου, σε συνδυασμό με τη δυνατότητα το όχημα να μπορεί να διασχίζει πόλεις και να πηγαίνει στα service parks μεταξύ των ειδικών διαδρομών, χρησιμοποιώντας αμιγή ηλεκτροκίνηση.

Ford and M-Sport Reveal New Puma Rally1 WRC Prototype; Electrifying Hybrid Performance Breaks Cover at GoodwoodΤο υβριδικό σύστημα κίνησης του Puma Rally1 βασίζεται σε παρόμοιες αρχές λειτουργίας με αυτές του Puma EcoBoost Hybrid. Το κινητήριο σύνολο συλλέγει την ενέργεια που συνήθως χάνεται κατά το φρενάρισμα και το ρολάρισμα (coasting) και την αποθηκεύει σε μία μπαταρία για την τροφοδοσία ενός ηλεκτροκινητήρα με σκοπό είτε τη μείωση της κατανάλωσης του αυτοκινήτου δρόμου ή την ενίσχυση των επιδόσεων – στην περίπτωση του Puma Rally1 με έως και 100 kW για πολλαπλές αυξήσεις ισχύος διάρκειας έως και 3 δευτερολέπτων σε αγωνιστικές συνθήκες.

Η Ford συνεργάζεται ανελλιπώς με την M-Sport από το 1997, έχοντας διασφαλίσει επτά τίτλους στο FIA World Rally Championship και πάνω από 1.500 νίκες σε ειδικές διαδρομές. Το νέο Puma Rally1 θα αντικαταστήσει το M-Sport Ford Fiesta WRC, το οποίο έχει κατακτήσει τρεις τίτλους στο WRC από το 2017 που λανσαρίστηκε.

Δείτε το βίντεο εδώ:

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.