Η Ford επιστρέφει στη Formula 1 με την Red Bull Racing από το 2026

Μετά από δύο και πλέον δεκαετίες, η Ford επιστρέφει στη Formula 1. Ο εμβληματικός κατασκευαστής αυτοκινήτων από την Αμερική και η Red Bull Powertrains συνάπτουν μία μακροχρόνια στρατηγική συνεργασία για την ανάπτυξη της υβριδικής μονάδας ισχύος επόμενης γενιάς που θα χρησιμοποιείται στη Formula 1 από τη σεζόν του 2026 και μετά.

Max verstappen formula 1 red bull fordΗ Red Bull Ford θα παρέχει τις μονάδες ισχύος για τις ομάδες Oracle Red Bull Racing και Scuderia AlphaTauri από το 2026 έως τουλάχιστον το 2030.

Ξεκινώντας το 2023, η Ford και η Red Bull Powertrains θα εργαστούν για την ανάπτυξη της μονάδας ισχύος που θα αποτελεί μέρος των νέων τεχνικών κανονισμών, συμπεριλαμβανομένου ενός ηλεκτροκινητήρα 350kW και ενός νέου κινητήρα εσωτερικής καύσης ο οποίος θα είναι συμβατός με πλήρως βιώσιμα καύσιμα, ώστε όλα να είναι έτοιμα για τη σεζόν του 2026.

Η Ford θα παρέχει τεχνογνωσία σε όλους τους τομείς στους οποίους μπορεί να προσθέσει αξία στην πρωτοκλασάτη ομάδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Οι τομείς που θα διερευνηθούν από κοινού εντοπίζονται στην ανάπτυξη του κινητήρα εσωτερικής καύσης καθώς και σε βασικές εξελίξεις, όπως η τεχνολογία των κυψελών μπαταριών και του ηλεκτροκινητήρα, το λογισμικό ελέγχου της μονάδας ισχύος και η ανάλυση δεδομένων.SERGIO PEREZ formula 1 red bull ford

 «Είναι καταπληκτικό να καλωσορίζεις τη Ford στην επιστροφή της στη Formula 1 μέσω αυτής της συνεργασίας», δήλωσε ο Christian Horner, Διευθυντής και CEO της ομάδας Oracle Red Bull Racing. «Ως ανεξάρτητος κατασκευαστής κινητήρων, το να έχουμε τη δυνατότητα να επωφεληθούμε από την εμπειρία ενός κατασκευαστή όπως η Ford, μας τοποθετεί σε καλή θέση έναντι του ανταγωνισμού. Πρόκειται για έναν κατασκευαστή με πλούσια ιστορία στην αυτοκίνηση που εκτείνεται σε πολλές γενιές. Από τον Jim Clark μέχρι τον Ayrton Senna και τον Michael Schumacher, αυτό το γενεαλογικό δέντρο μιλά από μόνο του. Για εμάς ως Red Bull Powertrains το να ανοίξουμε το επόμενο κεφάλαιο αυτής της δυναστείας, ως Red Bull Ford, είναι εξαιρετικά συναρπαστικό. Το 2026 είναι ακόμα μακριά, αλλά για εμάς η δουλειά έχει ήδη ξεκινήσει καθώς προσβλέπουμε σε ένα νέο μέλλον και σε μια συνεχή εξέλιξη της Oracle Red Bull Racing.»Red Bull x Ford HERO Black

Η Ford επενδύει 50 δισεκατομμύρια δολάρια για να ηγηθεί της επανάστασης στα ηλεκτρικά οχήματα σε όλο τον κόσμο. Είναι η Νο 2 εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ χάρη στην επιτυχία του F-150 Lightning και της Mustang Mach-E, καθώς και ηγέτης της αγοράς σε πολλές περιοχές σε όλο τον κόσμο με το E-Transit. Η Ford εργάζεται για να καλύψει την αυξημένη ζήτηση των καταναλωτών και να πετύχει έναν ετήσιο ρυθμό πωλήσεων 600.000 ηλεκτρικών οχημάτων σε όλο τον κόσμο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και 2.000.000 EV μέχρι το τέλος του 2026 στο πλαίσιο του σχεδίου Ford+.

Το 2026, η Ford θα είναι ο μόνος κατασκευαστής που θα συμμετέχει σε κατηγορίες αγώνων από τη βάση της πυραμίδας μέχρι τη Formula 1 που περιλαμβάνει τους θεσμούς WEC και IMSA, τον 24ωρο αγώνα του Le Mans με Mustang GT3, το WRC με το M-Sport Ford Puma Hybrid Rally1, το Baja 1000 με τα Ranger Raptor και Bronco και τα NASCAR, NHRA και Supercars με την Mustang. Η Ford συνεχίζει να αξιοποιεί τα αγωνιστικά της εγχειρήματα για να φέρει ταχύτερα στους καταναλωτές τις καινοτομίες, το λογισμικό και τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες της και θα συνεχίσει να το κάνει για τα μελλοντικά ηλεκτρικά της οχήματα μέσω αυτής της νέας συνεργασίας στην κορυφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

top 10 - Δείτε τα ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα στην Κύπρο… σήμερα!

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.