Haas F1: Έξω ο Mick, μέσα ο Hulk

Μπορεί οι δυο σημερινές ανακοινώσεις να μην ξαφνιάζουν ιδιαίτερα, αλλά πρέπει να συζητηθούν. Ο λόγος; Επειδή παρουσιάζουν περισσότερες ερωτήσεις παρά απαντήσεις, σε θέματα που αφορούν τόσο το μεταγραφικό, αλλά και γενικά την εικόνα (και κατάσταση) της Haas στη Formula 1.

nico hulkenberg aston martin racing formula 1Αρχικά η ομάδα ανακοίνωσε την απομάκρυνση του Mick Schumacher, συνοδευόμενη με τις σχετικές δηλώσεις από τον Steiner και τον ίδιο τον Mick.  Από τη μια ο Mick, υπόσχεται, πως εδώ δεν τελειώνει η σχέση του με την F1, και από την άλλη ο Steiner εύχεται ό,τι καλύτερο για τον νεαρό Γερμανό στο μέλλον. Κάτι που δεν φαίνεται ιδιαίτερα γνήσιο εκ μέρους του αν αναλογιστούμε τον «πόλεμο» και πίεση που άσκησε ο ίδιος προς τον νεαρό οδηγό.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι τα ατυχήματα του Mick, κόστισαν στην ομάδα, καθώς σε Σαουδική Αραβία και Μονακό, απλά προκάλεσε αρκετές ζημιές χωρίς ιδιαίτερη πίεση από άλλο αντίπαλο. Η ομάδα όμως φάνηκε πολύ σκληρή με τον νεαρό Γερμανό ο οποίος κατάφερε σε δυο περιπτώσεις να πάρει βαθμούς, δείχνοντας σημάδια βελτίωσης ακόμη και σε αγώνες που δεν βαθμολογήθηκε. Και όλα αυτά στη μόλις, δεύτερη χρονιά, της καριέρας του.
top 10 «Καταλάβει ο Ιάπωνας;» Οκτώ κορυφαίοι κινητήρες που έμειναν στην ιστορίαΚαι η άλλη πλευρά του νομίσματος είναι η είσοδος του Nico Hulkenberg, στη θέση του Mick. Σαν κίνηση μπορεί να κερδίζει εντυπώσεις στο διαδίκτυο, λόγω και η σχέσεις των δυο (S**k my balls, είπε ο Magnussen, αρκετά δημόσια στον Γερμανό) αλλά το αν είναι η σωστή κίνηση όσο αφορά τη γενική απόδοση της ομάδας παραμένει μυστήριο.

Το 2020 κατάφερε να πάρει βαθμούς και στις δυο εμφανίσεις του με τη Racing Point (σε Silverstone και Nürburgring), αλλά πρέπει να υπενθυμίσουμε πως τότε η RP ήταν η τέταρτη ομάδα του πρωταθλήματος, πίσω από την McLaren! Στις δυο τελευταίες του επιστροφές, ο Nico με την Aston Martin τερμάτισε 17ος και 12ος με το μονοθέσιο του Vettel, όταν ο ίδιος βγήκε θετικός με τον γνωστό ιό.

Με την Haas, τα αποτελέσματα του θα είναι τόσο καλύτερα από τον Mick; Υπάρχει ενδεχόμενο, οπωσδήποτε, και αυτό λόγω εμπειρίας. Αλλά μπορεί πολύ απλά, να προκάλεσαν άσκοπη ένταση στην Haas με την πρόσθεση του Nico, ο οποίος είναι μεν έμπειρος αλλά δεν είχε την συνεχόμενη επαφή με τον θεσμό έτσι για να αποδειχθεί σωστός ο Steiner και η παρέα του. Ο Nico θα πρέπει να είναι ταχύτερος από τον Magnussen (έξι φετινούς τερματισμούς στους βαθμούς, γενικά εξαιρετικός!). Διαφορετικά, απλά έκοψαν τα φτερά ενός όχι αρκετά, ούτε τεράστια, αλλά σίγουρα υποσχόμενου οδηγού. Και όλα αυτά χωρίς να αφαιρούμε κάτι από τον Nico Hulkenberg. Απλά στη προκειμένη περίπτωση, η ευκαιρία που του (ξανά) δίνετε είναι εις βάρος ενός οδηγού που είχε μόνο δυο χρονιές στον θεσμό.
Mick Schumacher - Formula 1Υπάρχουν και άλλες ερωτήσεις όμως γύρω από όλο αυτό. Ο Nicolas Todt, μάνατζερ του Mick, που ήτανε σε όλα αυτά; Όταν ο Mick δεχότανε δημόσια πόλεμο από την ομάδα, ποιες κινήσεις λάμβανε για να προστατεύσει τον πελάτη του; Επρόκειτο απλά για ανικανότητα, ή ξέρει κάτι που δεν ξέρουμε εμείς; Και τι γίνεται με τη Williams; Αν δεν πάρει τους βαθμούς για τη Super license ο Sargent, θα μπορεί να πάει Williams o Mick;

Και μια τελευταία ερώτηση. Αν ο Michael ήταν καλά, θα συμπεριφέρονταν με αυτό τον τρόπο στον γιο του; Ο ίδιος σίγουρα δεν θα το επέτρεπε, πιστεύω, αλλά και δεύτερο ο Mick ίσως να ήταν ακόμη καλύτερος οδηγός.

Του Φρίξου Μασούρα

Top 10 - Τα αυτοκίνητα του Ayrton Senna 2

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK