Formula E: Το πρώτο άθλημα χωρίς αποτύπωμα άνθρακα

Το πρωτάθλημα ABB FIA Formula E έχει γίνει το πρώτο άθλημα που έχει καθαρό αποτύπωμα άνθρακα, επενδύοντας σε διεθνώς πιστοποιημένα έργα σε όλες τις αγορές αγώνων για να αντισταθμίσει τις εκπομπές από έξι σεζόν ηλεκτρικών αγώνων.

AUTO - 2020 FORMULA E BERLIN E-PRIX IIΑκολουθώντας τη προσέγγιση που ορίζεται από τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (UNFCCC), η F-E έχει ακολουθήσει τρία βασικά βήματα για να επιτύχει ένα καθαρό αποτύπωμα μηδενικού άνθρακα: αποτελεσματική μέτρηση παραγωγής άνθρακα, δίνοντας προτεραιότητα στη μείωση του αποτυπώματος και αντισταθμίζοντας τις υπόλοιπες αναπόφευκτες εκπομπές.

Με θεμελιώδη σκοπό την εξουδετέρωση της κλιματικής αλλαγής, η δέσμευση της Formula E να προσφέρει καλύτερα συμβόλαια μελλοντικών αγώνων οδηγεί τις τρέχουσες πρωτοβουλίες περιβαλλοντικής, οικονομικής και κοινωνικής βιωσιμότητας σε όλο τον κόσμο. Σε συνεργασία με τον Quantis, τον κορυφαίο εμπειρογνώμονα αξιολόγησης κύκλου ζωής και βιωσιμότητας, η Formula E υπολογίζει το συνολικό αποτύπωμα του πρωταθλήματος από την εναρκτήρια σεζόν του, με συνεχή εστίαση στη μείωση των εκπομπών.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ:   Τα 10 ακριβότερα Supercars του σήμερα

Τα μέτρα μείωσης των εκπομπών, συμπεριλαμβανομένης της βελτιστοποίησης της μεταφοράς και της εφοδιαστικής αλυσίδας αλλά και η επέκταση των επιλογών στο τέλος του κύκλου ζωής των μπαταριών των μονοθεσίων, οδήγησαν τη Formula E να γίνει η πρώτη και μοναδική κατηγορία αγώνων που έλαβε Πιστοποίηση ISO 20121 για βιώσιμες εκδηλώσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Και όμως… αυτά τα έξι αυτοκίνητα διαθέτουν κινητήρες Ferrari!

Οι αναπόφευκτες εκπομπές από τις τελευταίες έξι σεζόν έχουν πλέον πιστοποιηθεί ότι αντισταθμίζονται μέσω επενδύσεων σε έργα Gold Standard και Verified Carbon Standard των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με τον Μηχανισμό Καθαρής Ανάπτυξης της UNFCCC.

Η Formula E σκέφτεται ήδη πώς μπορεί να κάνει ακόμη περισσότερα για την καταπολέμηση της παγκόσμιας κλιματικής κρίσης. Ως εκ τούτου, εκ μέρους της Formula E, ο Διευθύνων Σύμβουλος Jamie Reigle υπέγραψε την επιστολή του ΟΗΕ για την ΕΕ 2030 που κυκλοφόρησε την προηγούμενη εβδομάδα. Η επιστολή υποστηρίζει την παγκόσμια εκστρατεία Race to Zero των Ηνωμένων Εθνών για μια οικονομία χωρίς άνθρακα που προστατεύει από μελλοντικές απειλές, δημιουργεί ποιοτικές ευκαιρίες απασχόλησης και καλλιεργεί μια αειφόρο ανάπτυξη.

Ο Jean Todt, Πρόεδρος της FIA, δήλωσε: «Χαιρετίζω αυτό το σημαντικό βήμα προόδου από το Πρωτάθλημα ABB Formula E για το Περιβάλλον. Πράγματι, υπογράψαμε και οι δύο τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για την αλλαγή του κλίματος και αυτός είναι ένας από τους τέσσερις βασικούς πυλώνες του #PurposeDriven, του κινήματος που ξεκίνησε η FIA για να αυξήσει τη συμβολή του μηχανοκίνητου αθλητισμού και της κινητικότητας στην κοινωνία».

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.