F1: Τίτλοι τέλους για την οικογένεια Williams

Williams F1

Williams F1Το ιταλικό Grand Prix στη Monza σηματοδοτεί τον τελευταίο αγώνα για την οικογένεια Williams στη Formula 1. Μετά από 43 χρόνια και 739 Grands Prix, η οικογένεια αναμένεται να εγκαταλείψει το άθλημα μετά την πρόσφατη αλλαγή ιδιοκτησίας στην Dorilton Capital. Ο Sir Frank και η Claire εξασφάλισαν ότι η οικογένεια παρέμεινε στο τιμόνι της ομάδας από τον πρώτο αγώνα στις 8 Μαΐου 1977 στο Circuito de Jarama της Ισπανίας. Η ομάδα έχει περάσει από πολλές περιόδους θριάμβου και αντιξοότητας. Ο Williams κέρδισε 114 Grands Prix, πήρε 128 pole και 133 ταχύτερους γύρους, με αποκορύφωμα τα εννέα παγκόσμια πρωταθλήματα κατασκευαστών και επτά οδηγών. Είναι η τρίτη μεγαλύτερη ομάδα στην ιστορία του αθλήματος και φυσικά μία από τις πιο επιτυχημένες.

Williams F1Το πρόσφατο συμπέρασμα της διαδικασίας στρατηγικής αναθεώρησης και η επακόλουθη πώληση της Williams Grand Prix Engineering σε εταιρεία επενδύσεων με έδρα τις ΗΠΑ, η Dorilton Capital διασφαλίζει το μακροπρόθεσμο μέλλον της ομάδας Williams Formula 1 και παρέχει ένα έγκαιρο σημείο στο οποίο η οικογένεια Williams έχει επιλέξει για να αποχωρήσει από το άθλημα.

Η Claire Williams, Αναπληρωτής Διευθυντής της Ομάδας, δήλωσε: «Με το μέλλον της ομάδας πλέον εξασφαλισμένο, αυτό φαίνεται σαν η κατάλληλη στιγμή για να απομακρυνθούμε από το άθλημα. Ως οικογένεια, δίνουμε πάντα προτεραιότητα στον Ουίλιαμς. Το αποδείξαμε αυτό με τις πρόσφατες ενέργειές μας με τη διαδικασία στρατηγικής αναθεώρησης και πιστεύουμε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να παραδώσουμε τα ηνία και να δώσουμε στους νέους ιδιοκτήτες την ευκαιρία να οδηγήσουν την ομάδα στο μέλλον. Είμαστε σε αυτό το άθλημα για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες. Είμαστε περήφανοι για το ιστορικό μας και την κληρονομιά που αφήνουμε πίσω. Ήμασταν πάντα σε αυτό το θεσμό επειδή τον αγαπάμε και σίγουρα δεν είναι μια απόφαση που έχουμε λάβει ελαφριά αλλά μετά από πολύ προβληματισμό και ως οικογένεια. Είμαστε ευγνώμονες για την ενθάρρυνση της Dorilton να συνεχίσει, αλλά γνωρίζουμε ότι η ομάδα θα είναι σε καλά χέρια και το όνομα Williams θα συνεχίσει να υπάρχει. Αυτό μπορεί να είναι το τέλος μιας εποχής για την Williams ως ομάδα που είναι οικογενειακή επιχείρηση, αλλά είναι η αρχή μιας νέας εποχής για την Williams Racing και τους ευχόμαστε μεγάλη επιτυχία στο μέλλον.»

Williams F1Ο Matthew Savage, πρόεδρος της Dorilton Capital και της Williams Grand Prix Engineering, δήλωσε: «Σεβόμαστε απόλυτα την πολύ σκληρή απόφαση της Claire και της οικογένειας Williams να απομακρυνθούν από την ομάδα και την επιχείρηση μετά την εξασφάλιση νέων πόρων για το μέλλον της. Το επίτευγμα της Claire στη διατήρηση της κληρονομιάς και της δέσμευσης της Williams Racing στην καινοτομία σε ένα δύσκολο περιβάλλον, δεδομένου ότι η ανάληψη της ευθύνης το 2013 ήταν τεράστια. Έχει επίσης συμβάλει σημαντικά στη διαμόρφωση ενός πιο ισότιμου τεχνικού και οικονομικού πεδίου για την F1, η οποία θα βοηθήσει να διασφαλίσει την επιστροφή της ομάδας στο «μπροστινό μέρος» του grid τις επόμενες χρονιές. Είμαστε περήφανοι που μεταφέρουμε το όνομα Williams στην επόμενη συναρπαστική εποχή της στο άθλημα και ευχαριστούμε τους Sir Frank, Claire και την οικογένεια Williams για την ευκαιρία να γίνουμε μέρος αυτής της μεγάλης βρετανικής μάρκας.»

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.