F1: Τα βρήκαν Mercedes και Hamilton

Μετά από μήνες φημών και δημοσιεύσεων γύρω από το θέμα του αν ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Lewis Hamilton θα ανανεώσει το συμβόλαιο του με την Mercedes έρχεται η είδηση που βάζει ένα τέλος σε αυτό το «δράμα».

f1 2021 line upΑρχικά, φαινόταν αχρείαστο, αλλά όσο κυλούσαν οι εβδομάδες φούντωναν και οι υποψίες του κόσμου για το ενδεχόμενο έκπληξης. Σε ανακοίνωση της σήμερα η Γερμανική ομάδα παρουσίασε τον… άλλο οδηγό της για ο 2021, με τον Lewis Hamilton να δηλώνει ενθουσιασμένος που θα μπορέσει να διεκδικήσει ένα, μέχρι στιγμής ασύλληπτο, όγδοο πρωτάθλημα στον θεσμό.

QUIZ: Πόσο καλά ξέρεις τα στατιστικά της Formula 1?

«Είμαι ενθουσιασμένος για την ένατη σεζόν που θα μπορέσω να απολαύσω με την Mercedes και όλα τα μέλη της ομάδας. Αυτό το σύνολο έχει πετύχει τεράστια πράγματα και όλοι ανυπομονούμε για να χτίσουμε ακόμη περισσότερα μαζί, και να βελτιωθούμε τόσο εντός αλλά και εκτός πίστας. Την ίδια στιγμή είμαι ακόμη πιο αποφασισμένος να ανοίξουμε της πόρτες του μηχανοκίνητου αθλητισμού ακόμη πιο διάπλατα, χαράζοντας μια πορεία διαφορετικότητας για όλες τις μελλοντικές γενιές και είμαι ιδιαίτερα ευγνώμονας προς την Mercedes που συμβαδίζει μαζί μου σε αυτό το σκοπό» δήλωσε ο (Sir, πλέον) Lewis Hamilton.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Tα δέκα πιο φθηνά SUV της Κυπριακής αγοράς

Και οι λεπτομέρειες αυτού του συμβολαίου; Για την ώρα, το μόνο που κυκλοφόρησε η ίδια η ομάδα είναι (όπως προβλέψαμε στο προηγούμενο μας άρθρο περί του θέματος) μονοετές, και αν πιστέψουμε τις φήμες που κυκλοφόρησαν της τελευταίες μέρες, το «κόλλημα» στις διαπραγματεύσεις δεν ήταν ποτέ τα λεφτά αλλά (λένε) η απαίτηση του Hamilton να μπορεί να ασκήσει έλεγχο στο ποιος κάθεται δίπλα του (αυτό που ο κόσμος της F1 αποκαλεί τον «κανόνα Verstappen» που έχει σε ισχύ ο Ολλανδός στους Κόκκινους Ταύρους). Φυσικά, και εδώ είναι το περίεργο, μιας και ο Bottas ήταν ήδη υπογραμμένος για φέτος, και αν πιστέψουμε τις φήμες, τότε οι διαπραγματεύσεις στην πραγματικότητα, δεν είχαν να κάνουν τίποτα απολύτως με το 2021, αλλά για τις χρονιές που έρχονται. Και αν αυτό ισχύει, τότε το γεγονός πως νέο συμβόλαιο του Hamilton είναι μονοετές, ενδεχομένως να φωτογραφίζει πως, πρώτον, η Mercedes δεν έκανε αποδεκτή την απαίτηση του Hamilton για το «κανόνα Verstappen» (για το 2022) και, δεύτερον, το πιο πιθανό το 2021 να αποτελεί την τελευταία σεζόν του Βρετανού στην Mercedes (ίσως και στον θεσμό!).

Το μόνο σίγουρο είναι πως το grid έχει ολοκληρωθεί, επιτέλους! Από εβδομάδας ξεκινάνε οι παρουσιάσεις των ομάδων αλλά και η αντίστροφή μέτρηση μέχρι την έναρξη του νέου πρωταθλήματος, όπου βάσει και της σημερινής είδησης, θα κυνηγήσει ο Hamilton ένα όγδοο πρωτάθλημα!

Του Φρίξου Μασούρα

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.