Dirty tactics και από τους δύο. Υπήρχαν υπάρχουν και θα υπάρχουν στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Αυτό που δεν καταλαβαίνετε είναι ότι μιλάμε για ανθρώπους που οικειοθελώς κάνουν 350+ χιλιόμετρα την ώρα ρισκάροντας την ζωή τους για να προσπεράσουν άλλο μονοθέσιο που κάνει 349+ χιλιόμετρα την ώρα. Άρα δεν μιλάμε για normal ανθρώπους… μιλάμε για ΖΩΑ! Δεν είναι εκδήλωση του Ερυθρού Σταυρού, γι αυτό σταματήστε να τους κρίνετε με αυτόν τον αθώο και αδαή τρόπο.
Του Μίλτου Σουτζιή.

Διάβασα όλα τα μηνύματα που στείλατε στο autokinito.com.cy. Κάποια ήταν στοχευμένα με θεμελιώδες στοιχεία από ανθρώπους που κατέχουν τον άθλημα και κάποια ήταν παράλογα που πηγάζουν μόνο από τα ντοκιμαντέρ του Netflix… όπου τα τελευταία χρόνια έγιναν fan του αθλήματος. Τελικά όσο καλό έκανε το Drive to survive του Netflix, τόσο κακό έκανε στο άθλημα που λατρεύουμε με τους καινούργιους “οπαδούς” να βγάλουν τα απωθημένα τους στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Προς τους λάτρεις του αθλήματος: Και οι δύο χρησιμοποίησαν dirty tactics. Και οι δύο έχουν ως κύριο στόχο τον τίτλο. Και αν μας δίδαξε κάτι η ιστορία του αθλήματος είναι ότι, μόλις «βράσει το καζάνι»… IT’S ALL IN (Senna, Schumacher, Prost κτλπ). Dirty tactics: Καθυστέρηση από τον Valtteri Bottas για διπλό pitstop/Καθυστέρηση στην επανεκκίνηση από τον Lewis (βλέπε κρύα ελαστικά). Σκόπιμο φρενάρισμα από τον Max για να προλάβει τη ζώνη DRS.. και πολλά άλλα. Ναι… κάτι πρέπει να γίνει με τις αποφάσεις των αγωνοδικών, δεν υπάρχει συνοχή.

Προς τους “πρόσφατους” οπαδούς: Διαβάσαμε αρκετές φορές τον χαρακτηρισμό “επικίνδυνος” για τον Max Verstappen. Στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, επικίνδυνος, χαρακτηρίζεται ένας άπειρος οδηγός και όχι κάποιος που διεκδικεί παγκόσμιο τίτλο. Εδώ παίρνει την θέση του ο όρος, “Driving style”. Κάνετε ένα google “If you no longer go for a gap that exists, you are no longer a racing driver”. Μόλις πραγματικά καταλάβετε τι ακριβώς είπε ο μεγάλος Ayrton Senna, την επόμενη φορά που θα είστε έτοιμοι να κρίνετε τους Racing Drivers, ξαναδιαβάστε το πριν να πληκτρολογήσετε οτιδήποτε..
Και τέλος, η εμπειρία (LH44) σε συνδυασμό με το επιβλητικό Γερμανικό engineering (W12), κέρδισαν τον αγώνα της Σαουδικής Αραβίας. Ούτε η FIA ούτε τα comments σας/μας.
Πάμε για το φινάλε,