Με μία ανακοίνωση-σοκ, η Honda δηλώνει πως θα φύγει (για τέταρτη φορά) από τον θεσμό της Formula 1, αφήνοντας της Red Bull Racing και Alpha Tauri χωρίς κινητήρα, τουλάχιστον μέχρι να ξεκινήσουν οι συζητήσεις τους με Mercedes-Ferrari-Renault (οι Γάλλοι βάσει κανονισμών θα πρέπει να παραχωρήσουν κινητήρες στους Κόκκινους Ταύρους λόγω του ότι έχουν, αυτή την στιγμή, τις λιγότερες ομάδες με δικούς τους κινητήρες στο πρωτάθλημα).

Verstappen Takes Second Place At The Russian Grand Prix As Honda Drivers Finish In The PointsΠολύς κόσμος έσπευσε να φταίξει των ιό και τις κακές πωλήσεις αυτοκινήτων με το που διάβασε τον τίτλο της ανακοίνωσης αυτής. Όμως, η Honda στο δελτίο Τύπου της ήταν ξεκάθαρη, χωρίς να κρυφτεί πίσω από τον ιό, και δηλώνει έτοιμη να ρίξει όλες τις προσπάθειες της πίσω από περιβαλλοντικές τεχνολογίες με σκοπό να τηρήσει την δέσμευση της για μηδέν αποτύπωμα άνθρακα μέχρι το 2050.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Το «γκαράζ» των supercars του Lewis Hamilton

Η  Ιαπωνική εταιρεία θα συνεχίζει να στηρίζει την RBR μέχρι και το τέλος του 2021 ενώ ο Christian Horner, με δική του ανακοίνωση είπε: «Σαν ομάδα, θα εκμεταλλευτούμε τον χρόνο που έχουμε μπροστά μας για να βεβαιωθούμε πως θα έχουμε τον πιο ανταγωνιστικό κινητήρα που μπορούμε για το 2022 και παραπέρα».

First F1 Win For Gasly At The Italian Grand Prix

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Και όμως… αυτά τα έξι αυτοκίνητα διαθέτουν κινητήρες Ferrari!

Μπορεί η Renault να είναι η πιο ρεαλιστική επιλογή για να παρέχει κινητήρες στην RB,  ωστόσο υπάρχει ακόμη ένα, έστω και απομακρυσμένο, ενδεχόμενο. Λόγω του ότι δίνει, ουσιαστικά, ενάμιση χρόνο η Honda στην Red Bull, μέχρι να αποχωρήσει από τον θεσμό, θα μπορεί να παραχωρήσει τα σχέδια του κινητήρα της στην Αυστριακή ομάδα, για να μπορεί να παράγει τους δικούς τις κινητήρες η Red Bull Racing, ωστόσο θα χρειαστούν ριζικές αλλαγές για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο.

Του Φρίξου Μασούρα 

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.