F1: Απαγορεύονται οι πολιτικές δηλώσεις χωρίς έγκριση | Και καλά κάνουν!

Η FIA απαγορεύει πλέον στους οδηγούς να κάνουν πολιτικές δηλώσεις χωρίς έγκριση. Τα τελευταία χρόνια είδαν πολλά τα μάτια μας στην Formula 1, και δεν εννοώ μόνο racing. Εννοώ, διάφορα γραφικά περιβραχιόνια, φανέλες ακόμη και γονατίσματα. Ο κάθε οδηγός είχε το δικαίωμα να εκφράσει τις πολιτικές, θρησκευτικές του απόψεις ζωντανά στον αέρα ακόμη και να εκφράσει την άποψη του για  οτιδήποτε συμβαίνει στον πλανήτη. Και θα μου πείτε, που είναι το κακό;

Του Μίλτου Σουτζιή

Προσωπικά, δεν μου αρέσει όταν οι αστέρες του αθλήματος που τόσο λατρεύω εμπλέκονται μέσα σε λημέρια που ούτε οι ίδιοι δεν μπορούν να κατανοήσουν. Καταντούν γραφικοί και σε κάνουν να απορείς, αν όντως τα πιστεύουν αυτά που κάνουν η απλά είναι ένα marketing tactic για δημοσιότητα σε ότι πουλά (επιλεκτικές ευαισθησίες). Και ναι… ξέρετε για ποιους αναφέρομαι.

Ένα από τα πάρα πολλά περιστατικά, έγινε στο Grand Prix της Τοσκάνης το 2020 στο Mugello, όταν Lewis Hamilton προκάλεσε σάλο όταν φόρεσε ένα μπλουζάκι στο βάθρο που έγραφε: “Συλλάβετε τους αστυνομικούς που σκότωσαν την Breonna Taylor”. Στην πλάτη, υπήρχε μια φωτογραφία του προσώπου της και οι λέξεις: «Πες το όνομά της». 

Εννοείται δεν υπερασπίζομαι κανέναν ούτε επικροτώ κάθε είδους βία. Αλλά o καθένας στο τομέα του και «Μέτρον Άριστον».

Κριτική σκέψη alert: Σκεφτείτε αύριο πρωί ο Lionel Messi, ο πιο διάσημος άνθρωπος του πλανήτη αυτή τη στιγμή να βγει την ώρα του World Cup και να πει στους Αργεντινούς συλλάβετε, φυλακίστε, ψηφίστε, τον τάδε η ακόμη και, ξεσηκωθείτε! ΠΟΛΕΜΟΣ!

Ο άνθρωπος πρέπει να αποφεύγει τις ακρότητες και να τηρεί ένα μέτρο στη ζωή του. Δηλαδή, όλα με μέτρο και όρια! Εδώ κάπου έρχεται και η απόφαση της FIA που απαγορεύει πλέον σε όλους τους οδηγούς, να κάνουν οποιεσδήποτε μη ουδέτερες «πολιτικές, θρησκευτικές ή προσωπικές» δηλώσεις ή σχόλια, χωρίς προηγούμενη άδεια.

Καταληκτικά! Την ώρα που παρακολουθώ μηχανοκίνητο αθλητισμό με την παρέα μου, θέλω να βλέπω μηχανοκίνητο, όχι τις επιλεκτικές ευαισθησίες του κάθε οδηγού!

top 10: Δέκα SUV μέχρι 20,000 στην Κύπρο

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.