Έτοιμος ο Παπασάββας για την Indianapolis

Πνευματικά και σωματικά έτοιμος δηλώνει ο Ευαγόρας Παπασάββας για το αγωνιστικό τριήμερο στην Indianapolis, όπου στοχεύει να συνεχίσει τις εντυπωσιακές εμφανίσεις.

evagoras papassavas ευαγόρας παπασάββας cyprus indy USF2000Η θρυλική πίστα της Indianapolis υποδέχεται αυτό το weekend (11-13 Μαΐου) τους φιλόδοξους αστέρες του πρωταθλήματος USF2000, κατηγορία η οποία οδηγεί στο πασίγνωστο πρωτάθλημα των Indycar, και ο χαρισματικός συμπατριώτης μας, Ευαγόρας Παπασάββας, δηλώνει πνευματικά και σωματικά έτοιμος για τους τρεις αγώνες που είναι προγραμματισμένοι εκεί για το Σαββατοκύριακο.

O 15χρονος Κύπριος, εκλεκτός της ομάδας του Jay Howard, ο οποίος συμπλήρωσε τον περασμένο Οκτώβριο το πρώτο του δοκιμαστικό στην πίστα (η χάραξη που χρησιμοποίησε η Formula 1 μεταξύ 2000-2007) δήλωσε για τις προκλήσεις της Indianapolis: «Η πίστα είναι πολύ διαφορετική από τις υπόλοιπες που υπάρχουν στο καλεντάρι. Η πρώτη στροφή, στο τέλος της μεγάλης ευθείας, απαιτεί απότομο φρενάρισμα και προσφέρει αρκετές ευκαιρίες για προσπεράσματα. Εξίσου σημαντική είναι η συνοχή των στροφών 7, 8 και 9. Πρέπει να «μεταφέρεις» ταχύτητα σε αυτές, ενώ η τοποθέτηση του μονοθέσιου πάνω στα κράσπεδα είναι κρίσιμη».

Η μεγαλύτερη πρόκληση για τον οδηγό και τον μηχανολόγο του είναι να βρουν το ιδανικό set-up για την ιδιόμορφη πίστα, κάνοντας το μονοθέσιο να δουλέψει εξίσου καλά και στα δύο πολύ διαφορετικά τμήματα του γύρου (γρήγορο και τεχνικό) και ο Παπασάββας, που φημίζεται για την ικανότητά του να προσαρμόζεται γρήγορα, θα προσπαθήσει να ξεκινήσει με το δεξί.evagoras papassavas ευαγόρας παπασάββας cyprus indy USF2000

Οι μονοθέσιες βολίδες της USF2000 πραγματοποιούν το 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 4.0 δευτερόλεπτα, απαιτώντας από τον οδηγό τα μέγιστα όσον αφορά φυσική κατάσταση, ωστόσο, οι σωματικές προκλήσεις δεν αποτελούν τη μοναδική πρόκληση. Μιας και το αγωνιστικό τριήμερο στην Indianapolis περιλαμβάνει 3 αγώνες, ο Ευαγόρας έχει αλλάξει κάπως την προσέγγισή του: «Αντιμετωπίζω με διαφορετικό τρόπο αυτό το weekend για να επιτρέψω στον εαυτό μου να χαλαρώσει κάπως πνευματικά, γνωρίζοντας πως μετά την ολοκλήρωση της πρώτης κούρσας θα έχω άλλες δύο ευκαιρίες για να πετύχω ένα καλό αποτέλεσμα». 

Αναφορικά με τους στόχους του για το αγωνιστικό weekend στην Indianapolis, ο 15χρονος άσος της USF2000 δήλωσε: «Θέλω να συνεχίσω τις καλές εμφανίσεις, όπως και το κυνήγι των θέσεων στο βάθρο. Εάν καταφέρω να κερδίσω τον πρώτο μου αγώνα, τότε αυτό θα με χαροποιήσει πολύ και θα δώσει μεγάλη ώθηση στην καριέρα μου».

TOP 10: Τα 10 καλύτερα Drift Cars όλων των εποχών!

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.