Ετοιμοπόλεμο το Opel Corsa Rally4 για το 2021

Με το νέο Corsa Rally4, η Opel ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην επιτυχημένη ιστορία της στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Opel Corsa R4Το Corsa Rally4 είναι σχεδιασμένο για εθνικούς και διεθνείς αγώνες ράλι ιδιωτικών συμμετοχών και ακολουθεί το ADAM R2, με το οποίο η Opel κατέκτησε τέσσερις συνεχόμενους τίτλους του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος junior rally, μεταξύ 2015 και 2018. Επιπλέον, από τότε που έλαβε έγκριση τύπου για τη σεζόν του 2014, το ADAM R2 έχει πάρει πάνω από 220 νίκες κατηγορίας, 530θέσεις στο βάθρο και 32 τίτλους σε εθνικά πρωταθλήματα.

Opel Corsa R4Το Corsa Rally4 εξελίχθηκε σύμφωνα με τους κανονισμούς Rally4, που αντικαθιστά την κατηγορία R2. Αντί του υψηλόστροφου, τετρακύλινδρου, ατμοσφαιρικού κινητήρα του ADAM R2, το Corsa R4 έχει έναν εξαιρετικά αποδοτικό, τρικύλινδρο, υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1.2 L. Βασισμένος στη μονάδα παραγωγής, ο κινητήρας ράλι με Magneti Marelli ECU αποδίδει εντυπωσιακή ισχύ 208hp και ροπή 290 Nm. Η ισχύς μεταφέρεται από τον κινητήρα στους εμπρός τροχούς μέσω ενός ρυθμιζόμενου με τρεις τρόπους διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης και ενός σειριακού πεντατάχυτου κιβωτίου. Η ανάρτηση του μοντέλου με ελατήρια Eibach και αμορτισέρ Öhlins είναι πλήρως προσαρμοζόμενη.

Opel Corsa R4Μετά από μήνες δοκιμών, η Opel Motorsport και η PSA Motorsport πραγματοποίησαν τις τελευταίες εβδομάδες και νέα εντατικά test drives με το Corsa R4 στη Νότια Γαλλία. Μέσα σε πέντε ημέρες, οι ομάδες της Opel και της PSA Motorsport κάλυψαν και πάλι πάνω από 1.000km στο χώμα και την άσφαλτο σε μεταβαλλόμενες συνθήκες. Οι γνωστοί οδηγοί δοκιμών Yoann Bonato και Marijan Griebel φάνηκαν ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι.

Opel Corsa R4Η έγκριση τύπου για το Opel Corsa Rally4 αναμένεται την 1η Δεκεμβρίου, 2020. Η παραγωγή των μοντέλων για ιδιωτικές συμμετοχές (customer cars) ξεκινά αμέσως μετά. Ήδη, μπορούν να γίνονται παραγγελίες.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.