Έτοιμη για Pikes Peak η Bentley Continental GT3!

Έχοντας ήδη σπάσει το ρεκόρ για τα αυτοκίνητα παραγωγής (με μια Continental GT που είχε χάσει πολύ βάρος!), η Bentley δηλώνει έτοιμη να ταξιδέψει και πάλι στης ΗΠΑ για να διαγωνιστεί στην κατηγορία Time Attack 1 της θρυλικής ανάβασης Pikes Peak.

Continental GT3 Pikes Peak Το «όπλο» της Bentley θα είναι μια τροποποιημένη Continental GT3 με τον Rhys Millen, και πάλι, πίσω από το τιμόνι. Η Continental θα διαγωνιστεί μια κατηγορία κάτω από την Unlimited, όπου βασιλεύει ακόμη το VW IDR, στην κατηγορία Time Attack 1 όπου ο ανταγωνισμός θα είναι τεράστιος. Εννοείται πως τα φώτα κλέβει το τεράστιο πίσω πτερύγιο του μοντέλου, που δεν είναι καθόλου παράξενο για ένα μοντέλο έτοιμο για Pikes Peak, που αποτελεί και το μεγαλύτερο φτερό που δημιούργησε ποτέ το αγωνιστικό τμήμα της Bentley.
Κάτω από το κάλυμμα του κινητήρα βρίσκεται ένα 4 λίτρων V8, αντί του συνηθισμένου εξάλιτρου W12, ενώ φέρει και κάποιες βελτιώσεις για περισσότερους ίππους.

Continental GT3 Pikes Peak Ο ήχος του θα είναι ιδιαίτερα άγριος με τις πλαϊνές εξατμίσεις, προσθέτοντας ακόμη περισσότερη συγκίνηση στο πέρασμα του από την γραμμή του τερματισμού που βρίσκεται σε υψόμετρο 4.3 χιλιομέτρων! Μια μικρή έκπληξη αυτής της GT3 είναι πως ο κινητήρας θα χρησιμοποιεί βιοκαύσιμα, που θα μειώνει τους ρύπους της έως και 85%. Αυτή η επιλογή έχει να κάνει με το γεγονός πως το 80% των αυτοκινήτων που έχει πουλήσει μέχρι σήμερα η Bentley, χρησιμοποιούνται ακόμη στους δρόμους, και παρόλο του ότι αυτό είναι άκρως θετικό για την εταιρεία η ίδια λέει πως πρέπει να βελτιώσει τους ρύπους της έτσι μελετάει την εκτενή χρήση αυτού του καύσιμου σε όλα τις τα μοντέλα.

Τουλάχιστον μέχρι το 2030 όταν και θα ξεκινήσει επίσημα η ηλεκτροδότηση των μοντέλων της. Η 99ο ανάβαση του Pikes Peak θα διεξαχθεί στις 27 Ιουνίου.

TOP 10 Τα πέντε καλύτερα αυτοκίνητα με manual κιβώτιο

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.