Έλαμψαν θρύλοι του ράλι στη δεύτερη μέρα του Rallylegend 2022

Η κατάσταση στην κορυφή των διαφόρων κατηγοριών αυτοκινήτων του Rallylegend παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητη μετά τη δεύτερη μέρα του θρυλικού αγώνα στο Σαν Μαρινο.

Rovanpera rally legend 2022Στην κατηγορία Classic, ο Jari-Matti Latvala, με τον Janne Ferm στη θέση του συνοδηγού και το Toyota Celica ST 165 συνέχισε να προηγείται των «Zippo» / Denis Piceno και το Subaru Impreza του 1996. Την τριάδα έκλεισαν με το τέλος της δεύτερης μέρας οι Simone Romagna και Cristina. Caldart με μια Lancia Delta Integrale του 1990.
Στην κατηγορία Ιστορικών, ο Simone Brusori, με τον Enzo Zafferani και μια Porsche 911 RS από το 1981 βρισκόταν άνετα στην πρωτοπορία έναντι των Γάλλων Valliccioni-Raffaelli στην BMW M3 του 1986 ενώ τρίτοι οι Bonfè-Bizzocchi από τον Σαν Μαρίνο με ένα Ford Escort RS του 1978..conferenza rally legend 2022

Στην κατηγορία WRC, ο Luca Pedersoli, με την Anna Tomasi στο Citroen DS3 του 2011, παρέμειναν στην πρώτη θέση μπροστά από το Ford Fiesta WRC Plus του 2017 των Ελβετών «Il Valli» -Cirillo, ενώ το άλλο ελβετικό πλήρωμα Puricelli-Medici (2011 Citroen DS3 ) παρέμειναν στην τρίτη θέση.

Στην κατηγορία Heritage, ο Mauro Argenti, με τη Roberta Amorosa (Porsche 911 S από το 1969) κέρδισε τον αγώνα regularity, μπροστά από το Fiat 131 Abarth των  Giacomelli / Zancanella. Φυσικά το κοινό είχε τα μάτια στραμμένα στις συμμετοχές που έτρεχαν εκτός συναγωνισμού και στο τιμόνι βρίσκονταν ονόματα όπως αυτά των Kalle Rovanpera, Markku Alen και Miki Biasion.
rally legend 2022Αξίζει να σημειωθεί πως ο αριθμός θεατών, έσπασε το ρεκόρ του 2019, ενώ στη γνωστή εξέδρα Sparco βρέθηκαν στη δεύτερη μέρα ονόματα όπως Renè Arnoux, Arturo Merzario και ο Giacomo Agostini. Ξεχωριστό event για τη μέρα αυτή αποτέλεσε και η γιορτή για τα 40χρονα από την κατάκτηση του τίτλου στην Ιταλία από τους Tonino Tognana και Massimo De Antoni όπου έτρεξαν με μια Ferrari 308 GTB αλλά και με μια Lancia 037 στο τέλος.

Petros Soutzis has spent 39 years as a motoring journalist, driven by his passion, dedication, and extensive experience in everything related to cars. As a Cypriot journalist, he is the only representative from his country in the COTY committee (Car of the year). He is also a Vice President and a founding member of the Autobest Association, which elects the European Best Buy Car of the Year. These same qualities have been the cornerstone of autokinito.com.cy, which has become the go-to site for everyone who loves cars, motorsports, or anyone simply interested in purchasing a car in Cyprus.