Έκτος συνεχόμενος τίτλος για τον Jonathan Rea στο WSBK

Ο Jonathan Rea εξασφάλισε τον έκτο συνεχόμενο τίτλο του στο πρωτάθλημα οδηγών του WorldSBK με τον τερματισμό του στην τέταρτη θέση στο πρώτο σκέλος 21 γύρων του τελικού γύρου στο Estoril, ξεκινώντας 15ος.

Η ομάδα της Kawasaki πήρε επίσης τον έκτο συνεχόμενο τίτλο κατασκευαστών σε μια σεζόν εν μέσω πανδημίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ:    Τα 10 ακριβότερα Supercars του σήμερα

WSBK 2020 ESTORIL REAΟ τελευταίος από τους έξι τίτλους του πρωταθλήματος για τον Jonathan Rea ως επίσημος αναβάτης της Kawasaki, ήρθε μετά από μια δραματική πτώση στα προκριματικά που τον ανάγκασε να ξεκινήσει από την πέμπτη σειρά της γραμμής εκκίνησης. Ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση πολύ πριν την ολοκλήρωση του μισού αγώνα πάνω στο Ninja ZX-10RR, ο Rea πίεσε αρκετά για μια θέση στο βάθρο αλλά έπρεπε να συμβιβαστεί με τη τέταρτη θέση περνώντας στον τερματισμό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποια είναι τα 20 καλύτερα αυτοκίνητα της δεκαετίας

WSBK 2020 ESTORIL REAΣτο γύρο του θριάμβου, γιόρτασε την τελευταία του επιτυχία στο πρωτάθλημα φορώντας ένα χρυσό κράνος, με έξι δαχτυλίδια τύπου «Superbowl» καθώς και με ειδικά μπλουζάκια για όλη του την ομάδα, σηματοδοτώντας το αξιοσημείωτο σερί με έξι συνεχόμενους τίτλους πρωταθλήματος.

Ο Lowes είχε μια σκληρή και αποφασιστική μάχη εναντίον και των δύο επίσημων συμμετοχών της Honda στον πρώτο αγώνα, καθώς επέδειξε τη χαρακτηριστική του επιμονή και επιθυμία, τερματίζοντας εντός των έξι πρώτων σε μια πίστα εντελώς νέα για αυτόν. Την επόμενη μέρα είχε δύο πτώσεις τερματίζοντας τελικά 6ος στο πρωτάθλημα του 2020.

WSBK 2020 ESTORIL REAΟ Jonathan Rea δήλωσε: «Δεν έχω κανένα συναίσθημα αυτή τη στιγμή. Δεν μπορώ καν να κοιτάξω πίσω. Ήταν ένα απίστευτο ταξίδι αυτή τη σεζόν. Θέλω να ευχαριστήσω το WorldSBK, τη Dorna, όλες τις πίστες και τους διοργανωτές που διοργάνωσαν αγώνες φέτος. Στη μέση αυτού που όλοι βίωσαν το 2020 ο αθλητισμός έρχεται πάντα δεύτερος – αλλά καταφέραμε να αγωνιστούμε. Μου λείπουν οι οπαδοί εδώ, μου λείπει να μην έχω την οικογένεια και τους φίλους μου εδώ, και όλη την υποστήριξη από το σπίτι μου στη Βόρεια Ιρλανδία. Μου λείπει πραγματικά αυτό. Δεν μπορούν να είναι εδώ τώρα, αλλά είναι για όλους και την αγωνιστική μου ομάδα, για το ότι συνεχίσαμε να πιέζουμε αυτή τη σεζόν. Ξεκινήσαμε πίσω όπως πέρυσι, αλλά ποτέ δεν τα παρατήσαμε. Ήταν μια κολασμένη διαδρομή αλλά τώρα είμαι τόσο χαρούμενος. “

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.