ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022: Αναγνωρίσεις πληρωμάτων

Το Service Park στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας έχει πάρει την τελική του μορφή, τα αγωνιστικά έχουν πάρει τη θέση τους, και πλέον απομένει ελάχιστος χρόνος πριν από την έναρξη του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις για το 2022.

EKO Acropolis Rally 2022 eko cyprus wrcΤην ώρα που οι μηχανικοί και οι άνθρωποι των ομάδων εργάζονται πυρετωδώς στην πόλη της Λαμίας, τα πληρώματα οργώνουν την ελληνική ύπαιθρο πραγματοποιώντας τις προκαθορισμένες Αναγνωρίσεις και προετοιμάζοντας τις σημειώσεις τους.Μια ιδιαίτερα σημαντική και «λεπτή» διαδικασία, που κάνει την ουσιαστική διαφορά για τον απόλυτο χρόνο στις ειδικές διαδρομές. Ήδη, λοιπόν, οι συμμετέχοντες έχουν πάρει μια πρώτη γεύση από τον αγώνα και τις επιφάνειες όπου θα αγωνιστούν τις επόμενες μέρες. Και έχει ενδιαφέρον να δούμε την άποψή τους.

EKO Acropolis Rally 2022 eko cyprus wrcΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ:

#69 Kalle ROVANPERÄ / Jonne HALTTUNEN: «Όλα δείχνουν καλά έως τώρα. Οι συνθήκες είναι καλές, αν και κάποια σημεία είναι πιο σκληρά σε σχέση με πέρυσι. Δεν έχει τόσο πολλά κομμάτια με μπόσικο χώμα, αλλά υπάρχουν αρκετές φυτευτές πέτρες. Σίγουρα, με δεδομένη τη μορφολογία των ειδικών της Παρασκευής, η θέση οδήγησης που έχουμε δε θα μας βοηθήσει».

#8 Ott TÄNAK / Martin JÄRVEOJA: «Οι ειδικές είναι σε καλή κατάσταση. Υπάρχει λίγη λάσπη σε κάποια σημεία, αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο και σημαντικό. Όλα δείχνουν καλά».

#11 Thierry NEUVILLE / Martijn WYDAEGHE: «Ο αγώνας περιλαμβάνει μία σειρά από μαλακά και σκληρά κομμάτια, με γρήγορα και στενά τμήματα, αλλά και με χαμηλές ταχύτητες. Ουσιαστικά, έχει λίγο από όλα! Αυτό που ελπίζω είναι να είναι στεγνές οι επιφάνειες και να μη βρέξει, κάτι που θα μας βοηθήσει με τη σειρά εκκίνησης που έχουμε την πρώτη μέρα. Από εκεί και πέρα, θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Σίγουρα, η σειρά εκκίνησης θα παίξει μεγαλύτερο ρόλο την Παρασκευή».

#33 Elfyn EVANS Scott MARTIN: «Λόγω της βροχής, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο αγώνας περιλαμβάνει λίγο απ’ όλα! Όμως, θεωρώ ότι η κατάσταση του δρόμου θα είναι τελείως διαφορετική τις ημέρες του αγώνα. Σε κάποια σημεία είναι πιο σκληρός από πέρυσι, αλλά όχι παντού. Είναι σχεδόν σε παρόμοια κατάσταση με το 2021».

#18 Takamoto KATSUTA / Aaron JOHNSTON: «Σίγουρα, ο αγώνας είναι πιο σκληρός σε σχέση με πέρυσι. Έχει αρκετές διάσπαρτες πέτρες στο δρόμο. Εγώ πέρυσι έκανα μόνο τις Αναγνωρίσεις του αγώνα, και ουσιαστικά είναι καινούργιος για μένα».

#4 Esapekka LAPPI / Janne FERM: «Ο αγώνας δεν είναι τόσο σκληρός όσο περίμενα. Οι συνθήκες είναι καλύτερες από ό,τι θυμάμαι σε σχέση με την τελευταία φορά που συμμετείχα. Απλώς ελπίζω οι ειδικές να στεγνώσουν, διότι αν έχει λάσπη δεν είναι και τόσο διασκεδαστικό! Δεν περιμένουμε να βρέξει, αλλά σε κάποια σημεία που δε βλέπει ο ήλιος δεν μπορείς να ξέρεις αν θα έχει στεγνώσει ή θα υπάρχει ακόμη λάσπη. Θα δούμε τι θα γίνει. Σίγουρα, για να διακριθείς χρειάζεται και η τύχη για να μη σπάσεις το αυτοκίνητο ή να έχεις ένα κλατάρισμα».

#19 Sébastien LOEB / Isabelle GALMICHE: «Δε μου είναι τόσο εύκολο, αφού σχεδόν όλες οι ειδικές είναι καινούργιες για μένα. Απαιτεί σκληρή δουλειά για να φτιάξουμε τις σημειώσεις με την ακρίβεια που χρειάζεται. Σε κάθε περίπτωση, οι ειδικές είναι πολύ ωραίες και με μεγάλο οδηγικό ενδιαφέρον. Πάντως, δεν είναι τόσο σκληρές οι επιφάνειες όσο θυμάμαι στο παρελθόν, αν και δεν πρέπει να ξεχνάμε πόσο έχουν βελτιωθεί τα αυτοκίνητα από τότε. Ειδικά στον τομέα της ανάρτησης, και θεωρώ ότι δε θα έχουν πρόβλημα τα αυτοκίνητά μας».

#6 Dani SORDO / Candido CARRERA: «Θα έλεγα ότι όλες οι ειδικές έχουν σχεδόν διαφορετική επιφάνεια! Κάποιες έχουν αρκετές πέτρες, ενώ άλλες γλιστράνε περισσότερο ή έχουν σημεία με λάσπη. Σίγουρα, ο αγώνας είναι αρκετά απαιτητικός και δεν είναι πιο σκληρός σε σχέση με πέρυσι».

#7 Pierre-Louis LOUBET / Vincent LANDAIS: «Σίγουρα χρειάζεται να έχεις πολύ καλές σημειώσεις. Ελπίζω να μη βρέξει, διότι θα αυξηθεί σημαντικά ο βαθμός δυσκολίας. Πιστεύω ότι οι συνθήκες είναι καλύτερες σε σχέση με πέρυσι, αλλά αυτό είναι κάτι που θα δούμε στον αγώνα».