Διπλή εκπροσώπηση της Κύπρου στο MENA Esports Cup 2022

Από τους Γιάννη Χατζηχαραλάμπους και Παναγιώτη Πέτσα, νικητές στο εγχώριο πρωτάθλημα, εκπροσωπήθηκε η Κύπρος και ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου στο Toyota Gazoo Racing MENA Esports Cup 2022 το οποίο διεξήχθη 7-8 Οκτωβρίου στο Αμάν της Ιορδανίας. Το εγχώριο πρωτάθλημα έγινε τον περασμένο Ιούλιο με τη χορηγία της Psaltis Auto Parts και Eneos Motor Oil Cyprus.MENA Esports Cup 2022 cyprus

Πέραν της Κύπρου στον αγώνα έλαβαν μέρος ακόμα 12 χώρες από τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Αναστολή, τις περιοχές δηλαδή που καλύπτει το ακρώνυμο MENA (Middle East North Africa). Οι χώρες αυτές ήταν Ιορδανία, Αίγυπτος, Λίβανος, Κουβέιτ, Μπαχρέιν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μαρόκο, Ομάν, Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Μαυριτανία και Παλαιστίνη.

Ανάμεσα σε 26 οδηγούς ο Πέτσας προκρίθηκε στη 12αδα του μεγάλου τελικού όπου και κατετάγη 10ος. Στον ημιτελικό όπου έλαβαν μέρος 13 οδηγοί είχε τερματίσει 3ος, έχοντας εκκινήσει από τη 12η θέση. Ο Χατζηχαραλάμπους δεν κατάφερε να βρεθεί στον τελικό αφού διάφορες ατυχίες τον κράτησαν μακριά από το Top-6 που εξασφάλιζε την πρόκριση. Νικητής αναδείχθηκε ο Mohamed Al Barwaui από το Ομάν.MENA Esports Cup 2022 cyprus

Οι αγώνες έγιναν σε εξομοιωτή PlayStation 4 με το πρόγραμμα Gran Turismo 7. Οι ημιτελικοί έγιναν στην πίστα του Spa Francorchamps και ο τελικός στο Interlagos.

Παρών στη διοργάνωση ήταν ο κ. Niroshan Pereira πρόεδρος της επιτροπής Esports της FIA της οποίας αποκλειστικός εκπρόσωπος για ολόκληρη την επικράτεια της Κύπρου είναι ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου.

top 10: Επτά Ιαπωνικά μοντέλα που αξίζουν τα λεφτά τους

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.