Διήμερο το grand prix στην Ίμολα

F1 – Imola

F1 Pirelli GP France 2019 ReviewΜε μια ανακοίνωση-έκπληξη από την FOM, επιβεβαιώθηκαν τα όσα αποτελούσαν φήμες νωρίτερα φέτος γύρο από την διεξαγωγή του αγώνα στην Ίμολα μέσα από δυο, και όχι τρεις μέρες. Ως αποτέλεσμα, ομάδες και οδηγοί θα έρθουν αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη κατάσταση κατά την οποία θα έχουν μόνο 90 λεπτά δοκιμαστικών το Σάββατο για να ετοιμάσουν το αυτοκίνητο τους για τα προκριματικά της ίδιας μέρας, και όλα αυτά σε μια πίστα που έχουμε να δούμε στο ημερολόγιο του θεσμού από το 2006.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Η πανάκριβη συλλογή αυτοκινήτων του Michael Schumacher

Μπορεί στην επίσημη ανακοίνωση να μην αναφέρεται ο λόγος για την αφαίρεση, ουσιαστικά, της Παρασκευής αλλά δεν χρειάζεται ιδιαίτερο ψάξιμο για βρεθεί η αλήθεια: λόγω του νόμου γύρο από την ηχορύπανση της περιοχής εκεί, η πίστα δικαιούται να φιλοξενήσει αγωνιστικά αυτοκίνητα μόνο για δύο μέρες, ως εκ τούτου η FIA αποφάσισε πως αυτή θα ήταν και η καλύτερη ευκαιρία για να πειραματιστεί με ένα διήμερο GP, κάτι που αναφέρθηκε ουκ ολίγες φορές σε συνεδρίες γύρω από το θέμα της F1.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Τα 10 ταχύτερα αυτοκίνητα των ΗΠΑ σήμερα

Το μόνο σίγουρο είναι πως θα δούμε όλες τις ομάδες να δυσκολεύονται, αλλά και τους οδηγούς, καθώς ο μοναδικός άνθρωπος του grid που οδήγησε ένα μονοθέσιο F1 στην Ίμολα, είναι ο Kimi Raikkonen, και όλα αυτά πριν από δεκατέσσερα χρόνια.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.