Διήμερο το grand prix στην Ίμολα

F1 – Imola

F1 Pirelli GP France 2019 ReviewΜε μια ανακοίνωση-έκπληξη από την FOM, επιβεβαιώθηκαν τα όσα αποτελούσαν φήμες νωρίτερα φέτος γύρο από την διεξαγωγή του αγώνα στην Ίμολα μέσα από δυο, και όχι τρεις μέρες. Ως αποτέλεσμα, ομάδες και οδηγοί θα έρθουν αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη κατάσταση κατά την οποία θα έχουν μόνο 90 λεπτά δοκιμαστικών το Σάββατο για να ετοιμάσουν το αυτοκίνητο τους για τα προκριματικά της ίδιας μέρας, και όλα αυτά σε μια πίστα που έχουμε να δούμε στο ημερολόγιο του θεσμού από το 2006.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Η πανάκριβη συλλογή αυτοκινήτων του Michael Schumacher

Μπορεί στην επίσημη ανακοίνωση να μην αναφέρεται ο λόγος για την αφαίρεση, ουσιαστικά, της Παρασκευής αλλά δεν χρειάζεται ιδιαίτερο ψάξιμο για βρεθεί η αλήθεια: λόγω του νόμου γύρο από την ηχορύπανση της περιοχής εκεί, η πίστα δικαιούται να φιλοξενήσει αγωνιστικά αυτοκίνητα μόνο για δύο μέρες, ως εκ τούτου η FIA αποφάσισε πως αυτή θα ήταν και η καλύτερη ευκαιρία για να πειραματιστεί με ένα διήμερο GP, κάτι που αναφέρθηκε ουκ ολίγες φορές σε συνεδρίες γύρω από το θέμα της F1.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Τα 10 ταχύτερα αυτοκίνητα των ΗΠΑ σήμερα

Το μόνο σίγουρο είναι πως θα δούμε όλες τις ομάδες να δυσκολεύονται, αλλά και τους οδηγούς, καθώς ο μοναδικός άνθρωπος του grid που οδήγησε ένα μονοθέσιο F1 στην Ίμολα, είναι ο Kimi Raikkonen, και όλα αυτά πριν από δεκατέσσερα χρόνια.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.