Δεν γίνεται αμιγώς ηλεκτρική η Formula 1 (VIDEO)

Με το 2025 να αποτελεί την χρονιά όπου οι ισχύοντες κινητήρες θα αλλάξουν, η Formula 1 σχεδιάζει να παρουσιάσει και ένα 100% βιώσιμο καύσιμο, βάσει της στρατηγικής Net Zero Carbon που έθεσαν οι ιθύνοντες μέχρι το 2030.

Formula 1 f1Με το 2022 να βλέπει ήδη την παρουσίαση του νέου καυσίμου, Ε10 (90% βενζίνη, 10% αιθανόλη), το αμέσως επόμενο βήμα θα είναι η δημιουργία του μέλλοντος των καυσίμων για το ταχύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Για τον σκοπό αυτό η Formula 1 βρίσκεται ήδη στο τραπέζι με εταιρείες καυσίμων έτσι ώστε να μπορεί να βεβαιωθεί η προμήθεια ενός τέτοιου βιώσιμου καυσίμου σε όλες τις ομάδες του θεσμού, αλλά και η πιθανότητα του να δοθεί το καύσιμο αυτό και για τα αυτοκίνητα παραγωγής του μέλλοντος. Με λίγα λόγια, η Formula 1 θέλει να δώσει και πάλι κάτι πίσω στις αυτοκινητοβιομηχανίες, μέσω καινοτομιών.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Βίντεο της ημέρας: Πως να περιποιηθείς μια Formula 1!

Το βασικό ζητούμενο, εξ ου και το «100%», είναι πως αυτό το καύσιμο να μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσα σε ένα κινητήρα εσωτερικής καύσης χωρίς να τροποποιηθεί η μηχανή, ενώ να μπορεί ταυτόχρονα να μειώσει κατά 65% τους ρύπους στην ατμόσφαιρα. Βάσει μελέτης, το 2030 θα υπάρχουν 1.8 δισεκατομμύρια αυτοκίνητα στον δρόμο, αλλά μόνο 8% θα είναι ηλεκτρικά, καθώς τα αεροπλάνα και τα πλοία θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν κινητήρες καύσης. Αναλαμβάνοντας τα ινία σε αυτή την προσπάθεια, η Formula 1 μπορεί να παίξει σημαντικότατο ρόλο στην μεταμόρφωση και εξέλιξη της παγκόσμιας μεταφοράς.

Στο πιο κάτω βίντεο θα μπορείτε να δείτε πως ακριβώς σκοπεύει η Formula 1 να δημιουργήσει ένα 100% βιώσιμο καύσιμο.

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.