Άποψη: Χάνει την μπάλα η FIA;

Ως σκεπτόμενος άνθρωπος έχω κάποιες απορίες..

Του Μίλτου Σουτζιή
Προειδοποίησε η FIA ότι αν υπάρξει «αντιαθλητική» σύγκρουση θα τους αφαιρέσουν βαθμούς πρωταθλήματος η ακόμη και αποκλεισμό. Με την συγκεκριμένη προειδοποίηση να κατευθύνεται κυρίως στον Max Verstappen γιατί, σε περίπτωση που δεν τερματίσει κανένας από τους δύο, θα ανακηρυχθεί πρωταθλητής ο Ολλανδός, αφού έχει περισσότερες νίκες (9), σε σχέση με τον Βρετανό (8).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Ο Πέτρος Σουτζιής οδηγεί στη Βαρκελώνη το ηλεκτρικό Cupra Born (VIDEO)

Η απορία μου είναι η εξής.. Αν ο Max κάνει στον Lewis ακριβώς το ίδιο που του έκανε ο Lewis στην Silverstone τι θα γίνει; Θα είναι 10 δευτερόλεπτα ποινής, αφαίρεση πόντων η αποκλεισμός; Τι σημασία έχει δηλαδή αν ένα συμβάν συμβεί στα μέσα η στο τέλος της σεζόν – οι βαθμοί είναι βαθμοί και οι κανονισμοί είναι κανονισμοί.

Βλέπετε, αυτά είναι που κάνει η FIA και διχάζει το φίλαθλο κοινό, με τους μισούς να πιστεύουν ότι η FIA ευνοεί συγκεκριμένη ομάδα και συγκεκριμένο οδηγό. Δεν υπάρχει καμία ΣΥΝΟΧΗ. Διαφορετικές ποινές σε διαφορετικούς οδηγούς και τώρα, διαφορετικές «προειδοποιήσεις»… γελοίο.

Ο λόγος που ανέβασα και την φωτογραφία του SENNA-PROST στην Suzuka το 1990 είναι καθαρά για “Suspense”. Και να λέμε και του στραβού το δίκαιο, το συμβάν Ham-Verstappen Silverstone 2021, ήταν χίλιες φορές καλύτερο από το συμβάν Senna-Prost (Suzuka 1990), γιατί ο ένας από τους δύο έφυγε με 26 βαθμούς πρωταθλήματος…

Υ.Γ – Πριν να κρίνεται το SENNA-PROST συμβάν θυμηθείτε ότι ήταν διαφορετικές εποχές, διαφορετικοί κανονισμοί, διαφορετικές συνθήκες και…. Διαφορετικοί Άντρες.

Πάμε για φινάλε,

oles oi prosfores - όλες οι προσφορές Κυπρος - Cyprus car offers

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.