Απόλυτα επιτυχημένο το 2021 για τη ŠKODA Motorsport

Η ŠKODA Motorsport γιορτάζει μία ακόμα επιτυχημένη σεζόν. Με το κλείσιμο του 2021, αγωνιστικές ομάδες πελατών της ŠKODA Motorsport και οι οδηγοί τους, κέρδισαν τίτλους τόσο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ FIA (WRC2) και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ FIA (ERC) όσο και σε εθνικά πρωταθλήματα σε πολλές χώρες όπως η Αργεντινή, η Αυστραλία και η Ρωσία. Κοινός παρονομαστής, η ŠKODA FABIA Rally2 evo και η προκάτοχός της, ŠKODA FABIA Rally2.

ŠKODA Motorsport SKODA FABIA Rally2 evo mikkelsenΟ Andreas Mikkelsen κατέκτησε τον τίτλο των οδηγών στην κατηγορία WRC2 του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ FIA και αναδείχθηκε επίσης Πρωταθλητής Ευρώπης Ράλλυ FIA. Και στους δύο θεσμούς, ο Νορβηγός οδήγησε μία ŠKODA FABIA Rally2 evo της υποστηριζόμενης από την ŠKODA Motorsport, ομάδας Toksport WRT. Μαζί με διάφορους συνοδηγούς κατά τη διάρκεια της σεζόν, ο Mikkelsen βοήθησε επίσης την Toksport WRT να κερδίσει το Πρωτάθλημα Ομάδων ERC. Ακριβώς επειδή ο Mikkelsen μοιράστηκε το πιλοτήριο με πολλούς συνοδηγούς μέσα στη χρονιά, ο τίτλος συνοδηγού του ERC πήγε τελικά στη Sara Fernandez, συνοδηγό του Efren Llarena, όπου και εδώ όμως αγωνιστικό αυτοκίνητο ήταν μια SKODA FABIA Rally2 evo. Μάλιστα η Sara Fernandez έγινε η πρώτη γυναίκα που κατέκτησε τον τίτλο.

Σε εθνικό επίπεδο, ομάδες πελατών της ŠKODA Motorsport κέρδισαν πρωταθλήματα στην Ευρώπη, τη Νότια Αμερική, τη Μέση Ανατολή και την Αυστραλία. Η ŠKODA FABIA Rally2 evo κυριάρχησε σε πρωταθλήματα ασφάλτου, όπως το ελβετικό, αλλά και σε αντίστοιχα σε χιόνι, πάγο και μαλακό χώμα, όπως το φινλανδικό. Το ίδιο επιτυχημένη ήταν όμως και σε σκληρά χώματα, όπως στην Αργεντινή.Στην Ιταλία, πληρώματα με ŠKODA FABIA Rally2 evo κέρδισαν όχι μόνο τον τίτλο γενικής αλλά και τα δύο ξεχωριστά πρωταθλήματα σε άσφαλτο και χώμα. Ένα άλλο εξαιρετικό επίτευγμα ήταν ο όγδοος τίτλος στην Τσεχία για τον Jan Kopecky, οδηγό δοκιμών της ŠKODA Motorsport.

ŠKODA Motorsport SKODA FABIA Rally2 evo kopeckyΚαι στο 2021, η ŠKODA Motorsport συνέχισε την παράδοσή της να υποστηρίζει νέους οδηγούς. Teammate του Andreas Mikkelsen, ο 21χρονος Βολιβιανός Marco Bulacia απέκτησε εμπειρία στο WRC και το ERC, τερματίζοντας τέταρτος στη γενική κατάταξη οδηγών WRC2 και κατακτώντας τη διάκριση του καλύτερου νέου οδηγού του 2021.

Η ŠKODA FABIA στις εκδόσεις Rally2 και Rally2 evo είναι μακράν το πιο επιτυχημένο αυτοκίνητο στην κατηγορία του. Το τετρακίνητο, με τον 1,6 λίτρων turbo κινητήρα αυτοκίνητο ράλλυ από τη Mladá Boleslav, έχει πετύχει περισσότερες από 1.500 νίκες και πάνω από 3.700 θέσεις στο βάθρο, από το 2015 που παρουσιάστηκε. Μόνο τη σεζόν 2021, το μοντέλο έχει να επιδείξει περισσότερους από 20 τίτλους παγκοσμίως. Από το 2015, η ŠKODA Motorsport έχει πουλήσει περισσότερα από 440 αυτοκίνητα ŠKODA FABIA Rally2, Rally2 evo ή R5.

ŠKODA Motorsport SKODA FABIA Rally2 evoΣε συνέντευξη που παραχώρησε ο Michal Hrabanek, επικεφαλής της ŠKODA Motorsport, σημείωσε ότι η ŠKODA Motorsport ήταν παρούσα σε κάθε γύρο του WRC2 με δύο μηχανικούς αφοσιωμένους στην Toksport WRT ενώ στη διάθεση της ομάδας ήταν δεδομένα από προηγούμενες συμμετοχές. Παράλληλα, ένα ειδικά εξοπλισμένο φορτηγό ανταλλακτικών της ŠKODA Motorsport ταξίδεψε σε επιλεγμένους γύρους του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA και του ERC, ώστε οι ομάδες πελατών να έχουν άμεση πρόσβαση σε ανταλλακτικά, στη διάρκεια των αγώνων.

Top 10: Τα 10 πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα του 2021

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.