Αποχώρησε από το Ράλι Σαφάρι ο… 91χρονος Zasada!

Με τη συμμετοχή του στο φετινό ράλι Σαφάρι ο Πολωνός Sobieslaw Zasada έγινε ο γηραιότερος αγωνιζόμενος στην ιστορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι και φυσικά του θρυλικού Ράλι Σαφάρι.

Ο 91 ετών οδηγός αναγκάστηκε να αποχωρήσει στην ενδέκατη ειδική διαδρομή ύστερα από μηχανικό πρόβλημα και ενώ βρισκόταν στην 24 θέση γενικής και τη δεύτερη στην κατηγορία του. Για την ώρα παραμένει άγνωστο εάν θα συνεχίσει αύριο υπό καθεστώς super rally. Ο Zasada τρέχει με ένα Ford Fiesta Rally3 με κινητήρα Ecoboost 1.5 λίτρων 215 ίππων το οποίο έχει προετοιμαστεί από το παράρτημα της M-Sport στην Κρακοβία.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο Zasada συμμετέχει στο ράλι Σαφάρι για ένατη φορά στην καριέρα του Η τελευταία φορά έλαβε μέρος στον αγώνα αυτό ήταν το 1997 και μάλιστα σαν συνοδηγός της γυναίκας του με ένα Mitsubishi Lancer EVO III όταν πήραν τη δεύτερη θέση στην κατηγορία Ν..

Sobieslaw ZasadaΆξιο αναφοράς είναι και το ότι στον αγώνα συμμετέχει και ο εγγονός του Zasada, Daniel Chwist,  με ένα Ford Fiesta Rally2 της M-Sport, με κινητήρα 1.6 Turbo 290 ίππων.

TOP TEN:Οι πιο extreme αγώνες ταχύτητας στον κόσμο

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.