Αποχωρεί από την Formula E η Audi

Η εργοστασιακή συμμετοχή της Audi στο πρωτάθλημα της Formula E θα φτάσει στο τέλος της με τους δύο τελευταίους αγώνες αυτής της σεζόν. Μετά από επτά επιτυχημένες χρονιές και πολυάριθμα, και κάποτε περίεργα, ρεκόρ, η εταιρεία ετοιμάζεται για νέες προκλήσεις στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Audi Sport ABT Schaeffler, FORMULA E. UNICARS«Η Audi ήταν ο πρώτος Γερμανός κατασκευαστής που αγωνίστηκε στη Formula E. Τα τελευταία χρόνια, το πρωτάθλημα αυτό εξελίχθηκε μαζί μας προς το νέο μέλλον ηλεκτρικής κινητικότητας και μας χάρισε πολλές αξέχαστες στιγμές που θα παραμείνουν για πάντα μέρος της ιστορίας μας», λέει ο Julius Seebach , Διευθύνων Σύμβουλος της Audi Sport GmbH και υπεύθυνος για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Jean Todt: Ο Michael ζει, αλλά με συνέπειες

«Σήμερα, η ηλεκτρική κινητικότητα στην Audi δεν είναι πλέον όραμα του μέλλοντος, αλλά του παρόντος. Το καλύτερο παράδειγμα είναι το Audi RS e-tron GT1, το πρώτο μας πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο υψηλής απόδοσης για το δρόμο. Αυτό σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να κάνουμε το επόμενο βήμα και στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Το Ράλι Ντακάρ μας προσφέρει την ευκαιρία να ανοίξουμε νέο δρόμο ως πρωτοπόρο και να παρουσιάσουμε και να αναπτύξουμε περαιτέρω την τεχνογνωσία μας στον τομέα της ηλεκτρικής κινητικότητας σε ακόμη πιο ακραίες συνθήκες».

Audi Sport ABT Schaeffler, FORMULA E. UNICARSΠριν από το αντίο της Audi, πρέπει πρώτα να διεξαχθούν οι δύο τελευταίοι αγώνες στο Βερολίνο, σε μια από τις πιο συναρπαστικές σεζόν που έχει δει η Formula E μέχρι σήμερα. Μετά από 13 γύρους, σχεδόν τα πάντα είναι δυνατά τόσο στη βαθμολογία των οδηγών όσο και των ομάδων: οι 15 κορυφαίοι οδηγοί βρίσκονται εντός 33 βαθμών. Ο René Rast (10ος) και ο Lucas di Grassi (14ος) βρίσκονται ακόμα σε απόσταση βολής για τον τίτλο αφού ένα σαββατοκύριακο προσφέρει μέχρι και 60 βαθμούς, ενώ και η Audi Sport ABT Schaeffler μπορεί ακόμη να παλέψει στο πρωτάθλημα ομάδων για την κατάκτηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Κύπρος βρίσκεται στον πάτο της Ευρώπης όσον αφορά την ηλεκτροκίνηση

Audi Sport ABT Schaeffler, FORMULA E. UNICARSΗ Audi Sport ABT Schaeffler έχει ήδη κατακτήσει 46 τρόπαια στη Formula E, συμμετέχοντας τα τρία πρώτα χρόνια ως η ιδιωτική ομάδα ABT Sportsline με την υποστήριξη της τεχνολογικής εταιρείας Schaeffler, και από το 2017 ως επίσημη εργοστασιακή ομάδα της Audi. Η ομάδα αυτή αποτελεί την καλύτερη στο πρωτάθλημα, και αυτό δεν θα αλλάξει ούτε με το πέρας του φετινού πρωταθλήματος, με πολλά ρεκόρ όπως τους περισσότερους ταχύτερους γύρους ή τα περισσότερα βάθρα που έχει πετύχει ένας οδηγός, με τον Lucas di Grassi να κατέχει αυτή τη  μεγάλη τιμή. Ο Βραζιλιάνος είναι ένας από τους δύο οδηγούς στο grid που έχουν αγωνιστεί σε όλους τους αγώνες της Formula E μέχρι τώρα, και ο μόνος που το έχει κάνει για την ίδια ομάδα: την Audi Sport ABT Schaeffler.

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK