Αντίστροφη μέτρηση για την ΕΚΟ Super Special Stage

Μόλις μία ώρα μετά την τελετή εκκίνησης, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 18:00 κάτω από την Ακρόπολη, τα πράσινα φώτα για το πρώτο αγωνιστικό μέρος του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις θα ανάψουν στην Πλατεία Νερού, που είναι έτοιμη για τη φετινή υπερειδική διαδρομή του αγώνα και για τους θεατές που θα βρεθούν στην περιοχή.

EKO SUPERSPECIAL STAGE EKO AcropolisRally 2023 eko cyprus rally of gods

Το 2021 η αρχή έγινε με την «Πλατεία Συντάγματος», η συνέχεια δόθηκε με το υπερθέαμα -όπως χαρακτηρίστηκε διεθνώς- του «ΟΑΚΑ» και φέτος τη σκυτάλη παίρνει η «Πλατεία Νερού», που είναι ήδη έτοιμη να υποδεχτεί τα πληρώματα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις σε ένα θέαμα με φόντο την ελληνική θάλασσα.

Το ραντεβού έχει δοθεί για την Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου, στις 19:05, με την εικόνα της Ελλάδα να ταξιδεύει σε 150 χώρες στον κόσμο!

Από νωρίς το μεσημέρι θα είναι σε λειτουργία το Rally Village του αγώνα, με περίπτερα των χορηγών, δραστηριότητες κ.ά., στο χώρο της Εσπλανάδας (ο πεζόδρομος που από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος οδηγεί στη Μαρίνα Φαλήρου)

EKO SUPERSPECIAL STAGE EKO AcropolisRally 2023 eko cyprus rally of gods

Οι εκδηλώσεις για την εκκίνηση του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις θα ξεκινήσουν στις 18:00 ενώ στις  18:30 οι Sebastien Ogier και Jonne Halttunen για λογαριασμό της Τoyota Gazoo Racing, Thierry Neuville και Dani Sordo για την Hyundai Shell Mobis και Ott Tanak και Jourdan Serderidis για την M-Sport Ford, θα δώσουν «ανοιχτή» συνέντευξη Τύπου, από το κέντρο της Πλατείας, μπροστά στο κοινό. Ελάχιστα λεπτά αργότερα, η Πλατεία Νερού θα γεμίσει με τους πρώτους αγωνιστικούς ήχους του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις 2023.

Τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα μπαίνουν ανά ένα στη μήκους 1,48 χλμ. Διαδρομή για ένα θέαμα διάρκειας περίπου 2,5 ωρών. Χώρος ο οποίος αναμένεται να συγκεντρώσει χιλιάδες λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν τους αγαπημένους τους οδηγούς και συνοδηγούς σε ένα μοναδικό θέαμα που θα κόψει την ανάσα, εντυπωσιάζοντας με τις οδηγικές τους ικανότητες.

Για την κατασκευή της μήκους 1,48 χιλιομέτρων EKO Super Special Stage χρειάστηκαν:

170 εργαζόμενοι

5.580 μέτρα καλώδια

6.100 τετραγωνικά μέτρα branding

470 προβολείς

450 τόνοι προστατευτικά στηθαία

5 ημέρες κατασκευής

Η EKO υποστηρίζει το Ράλλυ Ακρόπολις εδώ και δώδεκα χρόνια, και αυτή τη χρονιά δεν θα είναι μόνο ο Μεγάλος Χορηγός του αγώνα, αλλά και ο Χορηγός Ονόματος, όπως και τα δύο προηγούμενα χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2023 θα είναι μια χρονιά-ορόσημο για τον θεσμό του Ράλλυ Ακρόπολις, καθώς συμπληρώνει 70 χρόνια ζωής!

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.