ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ RALLYCROSS – 10ος γύρος: ΗΠΑ
O αθλητής της Monster Energy Johan Kristoffersson κατέκτησε τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο του στο πρωτάθλημα του World Rallycross. Ήταν και φέτος ο απόλυτος κυρίαρχος του θεσμού και ουσιαστικά δεν άφησε περιθώρια στους αντιπάλους του. Στο δέκατο γύρου του πρωταθλήματος στο Τέξας των ΗΠΑ, που και φέτος υποστηρίζεται από το Monster Energy, ο Kristoffersson πέτυχε την ένατη του νίκη σε δέκα αγώνες και κατέκτησε και το φετινό τίτλο. Την Pole Position στον τελικό των ΗΠΑ πήρε ένας άλλος πρωταθλητής του θεσμού, ο Νορβηγός Peter Solberg ο οποίος οδήγησε άψογα και πήρε την πρώτη θέση για την PSRX Volkswagen. Φυσικά ο τίτλος για τον Kristoffersson ήταν ήδη κλειδωμένος χωρίς καν να χρειάζεται τους βαθμούς του τελικούς, μιας και οι βαθμοί του ημιτελικού του ήταν αρκετοί.

Στην εκκίνηση του τελικού ο Solberg έφυγε μπροστά, με τον Andreas Bakkerud να στρίβει δεύτερος την πρώτη στροφή ενώ ο Kristoffersson μπήκε από την εσωτερική του Mattias Ekstrom μέσα στο joker lap στον πρώτο μόλις γύρο, ενώ ακολούθησαν και οι άλλοι δυο οδηγοί του αγώνα.

Μη θέλοντας να αφήσει καθαρό αέρα στον Kristoffersson, ο Solberg μπήκε αμέσως στο Joker στον δεύτερο γύρο του αγώνα, και λόγο της εκπληκτικής του ταχύτητας κατάφερε να βγει μπροστά από τον Σουηδό! Στην κορυφή βρισκότανε ο Bakkerud που χρωστούσε ακόμη το Joker του, καλύπτοντας το στον τέταρτο γύρο, βγαίνοντας στην τρίτη θέση, πίσω από τον Kristoffersson και μόλις μπροστά από τον Ekstrom.

Δυο γύρους πριν από το τέλος, ο Solberg βρισκόταν σε πορεία νίκης, που θα ήταν η πρώτη του μετά από 16 μήνες αλλά ο πρωταθλητής του 2014/15 έχασε για ένα κλάσμα δευτερολέπτου τα φρένα της τρίτης στροφής και πάτησε πάνω στα χαλίκια, χάνοντας χρόνο. Ο Kristoffersson είπε απλά ένα «ευχαριστώ» και πέρασε στην πρωτοπορία όπου και έμεινε για να κατακτήσει την ένατη νίκη του σε δέκα αγώνες, αλλά πιο σημαντικά, και τον δεύτερο συνεχόμενο του τίτλο στον θεσμό του World RX.
Ο επόμενος γύρος του θεσμού είναι στις 13 και 14 Οκτωβρίου στο Estering της Γερμανίας.

Βαθμολογία οδηγών
FIA WORLD RALLYCROSS

1 Johan KRISTOFFERSSON            VW POLO GTI            281

2 Mattias EKSTRÖM                          AUDI S1                      204

3 Petter SOLBERG                            VW POLO GTI            202

4 Andreas BAKKERUD                      AUDI S1                      200

5 Sebastien LOEB                              PEUGEOT 208           195

6 Timmy HANSEN                              PEUGEOT 208           163

7 Niclas GRONHOLM                        HYUNDAI i20              124

8 Kevin HANSEN                               PEUGEOT 208           113

9 Janis BAUMANIS                            FORD FIESTA            79
10 Timur Timerzyanov                        HYUNDAI i20              77

 

TΕΛΟΣ

 

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.