Σκούρα τα βρήκε ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του WRC, Marcus Gronholm, κατά την επιστροφή του στο ράλι Σουηδίας. Ο 51 χρονών Gronholm αποσύρθηκε επίσημα από το θεσμό στο τέλος του 2007 και από τότε έκανε δύο φορές την εμφάνιση του σε αγώνες. Η συμμετοχή του στο δεύτερο αγώνα του φετινού παγκόσμιου πρωταθλήματος ήταν η τρίτη καθώς έτρεξε με ένα Toyota Yaris WRC σαν ιδιωτική συμμετοχή. Η φετινή Σουηδία ήταν και η πρώτη απόπειρα του Φιλανδού με τα νέας γενιάς αγωνιστικά και στο τέλος… παραδέχθηκε πως η επιστροφή του ήταν πολύ πιο δύσκολη από όσο νόμιζε ότι θα ήταν.

Παρά το ότι έδειξε πολύ καλό ρυθμό και καλούς χρόνους στις δοκιμές, εντούτοις στον αγώνα δεν μπόρεσε ποτέ να πλησιάσει την ταχύτητα των πρωτοπόρων. Είχε και τρεις εντυπωσιακές εξόδους στο χιόνι με την τελευταία να είναι πάνω σε δέντρα και να τον στέλνει σε συμμετοχή super rally. Τελικά τερμάτισε στην 38η θέση, 42 λεπτά μακριά από τον νικητή.

Φωτογραφίες: Αναστάσιος Αλαγιάλης

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.